Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Πρεμιέρα στο E.T.T.U. Cup γυναικών για Φοίνικα Πειραιά και Σάρισες Φλώρινας

Πρεμιέρα στο E.T.T.U. Cup γυναικών για Φοίνικα Πειραιά και Σάρισες Φλώρινας

Η εκπροσώπηση της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται και φέτος από τις γυναίκες και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά είναι έτοιμοι για τους αγώνες της πρώτης φάσης.

Οι αποστολές των δύο ομάδων αναχωρούν αύριο, έχουν κοινό προορισμό το Βέλγιο, απλά πάνε σε διαφορετικά μέρη. Αγωνίζονται το Σαββατοκύριακο και θα κυνηγήσουν το καλύτερο με τις δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ να προκρίνονται στο δεύτερο στάδιο του E.T.T.U. Cup.

Η ομάδα της Φλώρινας θα πάρει μέρος στο γκρουπ Α και θα τεθεί αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα Βερντιναμούρ, τη Γιάλοβα Μπελεντίγιε από την Τουρκία και τη Σπαρβάγκεν από τη Σουηδία.

Ο Φοίνικας βρίσκεται στο γκρουπ Β με αντιπάλους τη γηπεδούχο Μινερουά, τον Α.Σ. Πολεμίδια από την Κύπρο και τη Νορμπέλο από την Ιταλία. Η ελληνική παρουσία στη φετινή διοργάνωση μεγαλώνει με τη Φιλαρέτη Εξάρχου, η οποία αγωνίζεται στον Α.Σ. Πολεμίδια.

Οι Σάρισες πηγαίνουν στο Βέλγιο με επικεφαλής τον Ρουμάνο προπονητή Λίβιου Πρεντόακα και τις αθλήτριες Χρυσή Φωτιάδου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Μαριάννα Γενεράλη. Η τελευταία παίρνει τη θέση της Ντανιέλας ΓραμματοπούλουΧρυσοπούλου, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι. Η αποστολή αναχωρεί αύριο τα ξημερώματα από τη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα φτάσει στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια θα μεταβεί οδικώς στην πόλη Ναμούρ, την έδρα της διοργανώτριας ομάδας, που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τη βελγική πρωτεύουσα.

Ο Φοίνικας θα στηριχτεί στο μεταγραφικό της απόκτημα, την πολιτογραφημένη Ολλανδέζα Γιάνα Τιμίνα, στη ΔήμητραΘωμαΐδα Τσεκούρα και την Αλίκη Κιούφη. Στον πάγκο θα είναι ο Απόστολος Αναγνωστόπουλος. Η ομάδα αναχωρεί τα ξημερώματα της Παρασκευής για το Άμστερνταμ κι από εκεί θα μεταβεί με τρένο σε χωριό δίπλα στη Λιέγη, όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του ομίλου. Νωρίς αύριο θα φύγει για το Βέλγιο και η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Φιλαρέτη Εξάρχου κι εκεί θα ενσωματωθεί με την κυπριακή ομάδα. Η αποστολή της τελευταίας θα έχει τέσσερις αθλήτριες και την προπονήτρια.

Το πρόγραμμα του E.T.T.U. Cup γυναικών στα γκρουπ των ελληνικών σωματείων (σε ώρες Ελλάδας)

Στο γκρουπ Α

29 Σεπτεμβρίου, 1η αγωνιστική, 15:00 Βερντιναμούρ (Βέλγιο)-Σάρισες

29 Σεπτεμβρίου, 2η αγωνιστική, 20:00 Σάρισες-Σπαρβάγκεν (Σουηδία)

30 Σεπτεμβρίου, 3η αγωνιστική, 11:00 Γιάλοβα Μπελεντίγιε (Τουρκία)-Σάρισες

Στο γκρουπ Β

29 Σεπτεμβρίου, 1η αγωνιστική, 15:00 Μινερουά (Βέλγιο)-Φοίνικας, Α.Σ. Πολεμίδια (Κύπρος)-Νορμπέλο (Ιταλία)

29 Σεπτεμβρίου,2η αγωνιστική, 20:00 Νορμπέλο-Μινερουά, Φοίνικας-Πολεμίδια

30 Σεπτεμβρίου, 3η αγωνιστική, 11:00 Νορμπέλο-Φοίνικας, Μινερουά-Πολεμίδια

Τα συνολικά γκρουπ είναι τέσσερα. Οι ομάδες, που θα καλύψουν τις δύο πρώτες θέσεις αυτών, θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, που επίσης θα έχει γκρουπ. Να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα είναι γενικά οι πρώτοι επίσημοι για τις ελληνικές ομάδες στη φετινή περίοδο