Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Το τζάγκουαρ που «κλέβει» καρδιές (pics & vid)

Το τζάγκουαρ που «κλέβει» καρδιές (pics & vid)

Ένα πανέμορφο τζάγκουαρ, ο Πάντι, θα υποδεχτεί τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, που θα αρχίσουν στο Μπουένος Άιρες στις 6 Οκτωβρίου. Με αυτή τη μασκότ οι διοργανωτές θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της χώρας αλλά και τους επισκέπτες για τα τζάγκουαρ που βρίσκονται στη βόρεια Αργεντινή και κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 

Ο Πάντι έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της διοργάνωσης και έχει «κλέψει» τις καρδιές  μικρών και μεγάλων. Είναι ο πρωταγωνιστής σε όλα τα διαφημιστικά μηνύματα για τη διοργάνωση και διασκεδάζει τους φίλους του αθλητισμού είτε μεταφέροντας τη φλόγα είτε «αγωνιζόμενος» σε κάποιο άθλημα.

Σε εξέλιξη, στο μεταξύ, βρίσκεται η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Η Φλόγα, που ξεκίνησε από την Αθήνα, έχει διανύσει, ήδη, 14.000. Στο ταξίδι της πέρασε από το νοτιότερο μέρος του κόσμου, την Ουσουάια, σε μία εκδήλωση που παρακολούθησε και ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Μπαχ ταξίδεψε στην Αργεντινή από το Μεξικό, όπου συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968. Η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Αργεντινή και στις 6 Οκτωβρίου θα φωτίσει την Τελετή Έναρξης και, γενικότερα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων καθώς και διάφορα αθλητικά γεγονότα θα παρακολουθήσει και η ομάδα ποδοσφαίρου που είχε εγκλωβιστεί στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Ο Πάντι μεταφέρει τη Φλόγα στο νοτιότερο άκρο του κόσμου, την Ουσουάια. 

Ο Πάντι περιμένει στο αεροδρόμιο τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες.