Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης σε νέες… ρότες (pics & vid)

Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης σε νέες… ρότες (pics & vid)

Με μία βαλίτσα στο χέρι βρίσκονται οι Ντάνυ Πασχαλίδης Κώστας Τριγκώνης. Οι κορυφαίοι αθλητές στις κατηγορίες των καταμαράν χαράζουν ρότα από τη μια διοργάνωση στην άλλη και ο… προορισμός, τα τελευταία χρόνια, είναι η πρώτη θέση στο βάθρο. Είτε πρόκειται για παγκόσμια ή ευρωπαϊκά tornado, είτε πρόκειται για F18, τα ονόματά τους έχουν γραφτεί με «χρυσά» γράμματα σε διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, είναι η προσφορά τους στο άθλημα. Στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης έχουν μυήσει πολλά παιδιά στο άθλημα και, κάποια από αυτά, όπως ο Πέτρος Κωνσταντινίδης, ήδη έχουν τις δικές τους διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, υπό τις οδηγίες των δύο πρωταθλητών μας. «Ό,τι μπορούμε προσφέρουμε στη νέα γενιά. Έχουμε χρέος να φροντίσουμε για τη συνέχεια», μας λένε οι ιστιοπλόοι.

Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο Πασχαλίδης στο welovesports, το μεγαλύτερό τους όνειρο δεν είναι άλλο από το να δουν τους «πιτσιρικάδες τους» σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, Ντάνυ για τους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας, συμπληρώνει εφέτος 40 χρόνια στο άθλημα και 39 έχει ο Κώστας Τριγκώνης. Με ενθουσιασμό, όμως, εφηβικό συνεχίζουν να αρμενίζουν στα πέλαγα όλου του κόσμου και να μεταφέρουν μηνύματα «Ευ Αγωνίζεσθαι». Στα βιογραφικά τους η λίστα με τις επιτυχίες είναι… ατελείωτη. Παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά, σε ότι αγώνα διεξάγεται στον κόσμο στις κατηγορίες που ξεχωρίζουν, φέρνουν την ελληνική σημαία πάντα στο βάθρο. Σα να θέλουν να ξορκίσουν εκείνη την άτυχη στιγμή που σκίστηκε το πανί τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας και έχασαν το μετάλλιο, στην κατηγορία των Tornado.

Τώρα, οι δύο πρωτοκλασάτοι αθλητές μας είναι έτοιμοι για νέες… αγωνιστικές περιπέτειες, με ένα πρόγραμμα που σε ταξίδια αγγίζει ταξίδια… αεροπόρου. «Τη Δευτέρα φεύγουμε για τη Σαρασότα, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα F18. Θα πάρουν μέρος 95 σκάφη. Θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα 21 Οκτωβρίου , από τις 26/10 – 3/11 έχουμε ένα προπονητικό camp στη Θεσσαλονίκη με F18 και A class, Στις 4 Νοεμβρίου θα πάω εγώ στην Αμερική μαζί με τον Δημήτρη Τασσιό και τον Τέλη Αθανασόπουλο, όπου θα πάρει μέρος για πρώτη φορά ελληνικό πλήρωμα στο Red Bull Foiling Generation, στον τελικό. Από εκεί στο Σεντ Μπαρθ και η χρονιά κλείνει στις 24 και 25 Νοεμβρίου που θα κάνουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στο welovesports o Κώστας Τριγκώνης.     

 

Στο κατάστρωμα ενός catamaran, αρκετά διαφορετικού από αυτά που τρέχει στους αγώνες, ο Κώστας Τριγκώνης βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να χαμογελάσει στον φωτογραφικό φακό. 

Οι δηλώσεις του Κώστα Τριγκώνη στο welovesports.