Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η Κοζομπόλη στον ΟΗΕ

Η Κοζομπόλη στον ΟΗΕ

Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζει να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνές αθλητικό επίπεδο η Βούλα Κοζομπόλη. Αυτή τη φορά η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη, ήταν καλεσμένη της μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στη Γενεύη εκπροσωπώντας την Ελλάδα, όπου συμμετείχε ως ομιλήτρια σε πάνελ κατά την διάρκεια του “Κοινωνικού Φόρουμ 2018”, με θέμα: «Χρήση του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους για την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους και για την ενίσχυση του οικουμενικού σεβασμού τους». 

Το θέμα που ανέπτυξε η «ασημένια» Ολυμπιονίκης ήταν σε σχέση με την συνεισφορά και τον ρόλο των αθλητών υψηλού επιπέδου στην κοινωνική πρόοδο και την επίτευξη της ειρήνης.

Στο τριήμερο φόρουμ συμμετείχαν, επίσης, ως ομιλητές, μέλη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι της UNESCO και διεθνείς οργανισμοί.

Είναι η δεύτερη φορά που η Βούλα Κοζομπόλη, συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πάνελ στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Το 2016 κατά την ομιλία της, είχε αναφερθεί στη δύναμη του Αθλητισμού ως προς την προώθηση της ιδέας για μία κοινωνία χωρίς παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά τη Γενεύη η πρόεδρος του ΣΕΟ επέστρεψε στην Ελλάδα και σήμερα το απόγευμα αναχώρησε για το Μπουένος Άιρες προκειμένου να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες των νέων, που αρχίζουν αύριο στην πόλη της Αργεντινής.

Στο Μπουένος Άιρες θα αγωνιστούν και Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και η Βούλα Κοζομπόλη θα προσπαθήσει να παρακολουθήσει όσο περισσότερους αγώνες γίνεται των νεαρών πρωταθλητών μας προκειμένου να τους ενθαρρύνει για την επίτευξη των στόχων τους.