Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Η ομάδα του «OPTIMUM3» πάει για νέες… πρωτιές (vid)

Η ομάδα του «OPTIMUM3» πάει για νέες… πρωτιές (vid)

Μία πολύ δυνατή ομάδα με ένα αμιγώς ελληνικό σκάφος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και την ελληνική ιστιοπλοΐα στον αγώνα «ROLEX Middle Sea Race», που συμπληρώνει εφέτος τα 50 χρόνια. Πρόκειται για την ομάδα «Optimum Yacht Racing Team», η οποία, με το OPTIMUM 3 του Ν.Ο.Καλαμακίου, έχει έξι συμμετοχές στη διοργάνωση, με κορυφαία το 2004 που κατέκτησε την πρωτιά και στις δύο κατηγορίες handicap IRC και ORCi.

Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «ROLEX Middle Sea Race» θεωρείται ως ο δυσκολότερος και μεγαλύτερος σε διάρκεια και απόσταση αγώνας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 20 Οκτωβρίου και τα σκάφη θα πλεύσουν 607 ν.μ., μέρα και νύχτα, σε μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινήσει από τη Βαλέττα στη Μάλτα, αφήνει αριστερά τη ΣικελίαΣτρόμπολι (ενεργό ηφαίστειο), Νησιά Αιόλου, Παντελέρια, Λαμπεδούσα νκαι θα καταλήξει πάλι στη Βαλέττα. Αυτή η επετειακή χρονιά τέλεσης του παγκοσμίως φημισμένου αγώνα έχει προσελκύσει ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 130 σκάφη από 30 χώρες όπως Αυστραλία, Καναδά, ΧιλήΦιλιππίνες, ΗΠΑ, Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία,Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, ΣλοβακίαΣλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Αγγλία κ.α.

Ύστερα από πρωτοβουλία των κυβερνητών του «Optimum», των Π. Λιβά και Ν. Λάζου, και με την υποστήριξη του κορυφαίου ελληνικού ομίλου ανοικτής θάλασσας, του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ετοιμάστηκε μία δυνατή ομάδα με 15 έμπειρους ιστιοπλόους από όλη την Ελλάδα ικανή να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2004. « Ήταν αδιανόητο για μας να μην υπάρχει ελληνικό σκάφος στην σημαντική αυτή διοργάνωση. Στήσαμε μια ελληνική Dream Team ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και με την βοήθεια του ΠΟΙΑΘ βρίσκουμε υποστήριξη για κάθε πτυχή του εγχειρήματος. Το ΟPTIMUM3 ετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ακραίες συνθήκες που έχουμε αντιμετωπίσει στις προηγούμενες συμμετοχές μας στον αγώνα αυτό τέλος Οκτωβρίου στο κέντρο της Μεσογείου. Ηθικό ακμαιότατον ! », δήλωσαν οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος, κυβερνήτες του «Optimum3». Το «OPTIMUM3» είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό σκάφος 52 ποδών από ανθρακονήματα και απαιτεί πλήρωμα 15 ατόμων. Ο βασικός κορμός από την ομάδα «Optimum Yacht Racing Team» έχει πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα (Ράλλυ Αιγαίου κλπ.) και στο εξωτερικό.

Photo Credits: Nikos Alevromytis