Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Μια νέα πρόταση για μια νέα εποχή

Μια νέα πρόταση για μια νέα εποχή

Η πρόταση τροποποίησης του αγωνιστικού συστήματος στις κατηγορίες Κ14 και Κ16 του ΣΕΓΑΣ με βασική επιδίωξη την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση και εξειδίκευση των αθλητών των κατηγοριών, που οδηγούν στην πρόωρη εγκατάλειψη, παρουσιάσθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης και μέλος της διοίκησης, Σπύρος Κέλλης και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Η ΕΠΑΣ παρουσίασε μια καταρτισμένη πρόταση, η οποία επιδιώκει όχι μόνο να πετύχει την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση σε αγωνίσματα της παρατεταμένης ταχύτητας, αλλά να ενισχύσει και αγωνίσματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν την ανάλογη εξέλιξη, όπως αυτά της αντοχής.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας αναμένεται να φανούν στο εγγύς μέλλον στις κατηγορίες Κ18 και Κ20 και φυσικά στην κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, εκεί όπου περιμένουμε να δούμε περισσότερα ταλέντα να συνεχίζουν την προσπάθεια τους.

Οι αλλαγές που παρουσιάστηκαν:

-Στην Κ14 το σημαντικό είναι να αυξηθούν οι αγώνες με μότο “οι αγώνες είναι μέσω και όχι αυτοσκοπός”. Στα δρομικά αγωνίσματα τα 1.000 μ. έγιναν 2.000 μ., ενώ προστέθηκε το επί κοντώ, γιατί βοηθάει στην πολυπλευρικότητα, ενώ στις ρίψεις αντικαταστάθηκε το μπαλάκι με ακόντιο (400 γρ) και το δίσκο (750 γρ.). Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σύνθετα συστήνονται 4αθλα με στόχο τα παιδιά να περάσουν από περισσότερα αγωνίσματα.

-Περισσότερες αλλαγές θα υπάρχουν στην Κ16, αφού αφαιρέθηκαν τα 300 μ., 600 μ. και 1.000 μ., 300μ. εμπ., τα αγωνίσματα με τις μεγαλύτερες αναερόβιες επιβαρύνσεις. Στη θέση τους μπαίνουν τα 1.200 μ., τα 3.000 μ. τα 2.000 μ. στιπλ χωρίς λίμνη και τα 200 μ. εμπ. αντί για 300 μ. εμπ., ενώ στα άλματα διατηρούνται το μήκος, ύψος, επί κοντώ και αντί για τριπλούν μπαίνει 4απλούν και για τα αγόρια και για τα κορίτσια.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα επιστημονικής στήριξης της ομοσπονδίας, καθώς και ο απολογισμός της επιτροπής επιμόρφωσης. Τη Δευτέρα (8/10) η πρόταση τροποποίησης θα παρουσιαστεί στους προπονητής της Αττικής και της ευρύτερης περιοχής, στις 13/10 θα γίνει ανάλογη εκδήλωση στα Τρίκαλα στις 15 του ίδιου μήνα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.