Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ο Παύλος Κοντίδης υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του κόσμου

Ο Παύλος Κοντίδης υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του κόσμου

Ύστερα από πάρα πολλά χρόνια ένας αθλητής που θα μιλάει ελληνικά ενδέχεται να αναδειχθεί κορυφαίος ιστιοπλόος του κόσμου. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κύπριο Παύλο Κοντίδη. Το 2002 και το 2004 οι Σοφία ΜπεκατώρουΑιμιλία Τσουλφά είχαν αναδειχθεί κορυφαίες του κόσμου και μέχρι σήμερα είναι οι μοναδικές εκπρόσωποι της χώρας μας που έχουν κατακτήσει αυτόν τον τίτλο. 

Η επικράτηση του Παύλου Κοντίδη δε θα είναι εύκολη καθώς θα βρει απέναντί του τον Τσαρλ Καουντρελιέ, τον νικητή στο Volvo Ocean Race, τους παγκόσμιους πρωταθλητές των 49er Σίμε και Μίχοβιλ Φαντέλα από την Κροατία, τον Ολλανδό πρωταθλητή των RSX Ντόριαν φαν Ρίζελμπεργκ και τον παγκόσμιο πρωταθλητή των Nacra 17 Ρουγκέρο Τίτα (Ιταλός).

“Είμαι υπερήφανος που είμαι υποψήφιος για τον τίτλο του καλύτερου ιστιοπλόου της χρονιάς. Αποτελεί την απόλυτη αναγνώριση της προσπάθειας μου. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος αθλητής της Κύπρου.

Οι νικητές δεν ανακοινώνονται μέχρι την βραδιά της βράβευσης και την λαμπερή Τελετή συνήθως παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτήν εστεμμένοι από όλον τον κόσμο. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1994. To 30% της ψηφοφορίας ανήκει στο κοινό και το 70% στις εθνικές αρχές του αθλήματος. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν βραβεία για το σκάφος της χρονιάς, την ομάδα της χρονιάς και της καλύτερης κούρσας.

 

Η ανάρτηση του πρωταθλητή στη σελίδα του: