Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ο Καλπογιαννάκης οδηγεί τον στόλο στο Μπουένος Άιρες

Ο Καλπογιαννάκης οδηγεί τον στόλο στο Μπουένος Άιρες

Τις διαθέσεις του από την πρώτη κούρσα έδειξε ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που άρχισαν χθες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο νεαρός πρωταθλητής της ιστιοσανίδας πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση ύστερα από μία υποδειγματική κούρσα στην κατηγορία των Techno 293+. Ανάλογη ήταν και η πορεία του στη δεύτερη κούρσα. Οι χαμηλής έντασης άνεμοι δυσκόλεψαν την προσπάθεια των νεαρών ιστιοπλόων.

“Ήταν μία καλή ημέρα για εμένα με δύο πρωτιές αλλά ο αγώνας έχει πέντε ημέρες ακόμη. Πρέπει να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο για να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα.  Το 2018 ήταν μία καλή χρονιά για εμένα και θέλω να ολοκληρωθεί έτσι. Οι άνεμοι ήταν ασταθείς, κάτι που έκανε τις ιστιοδρομίες δύσκολες”, δήλωσε ο 16χρονος πρωταθλητής στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σε θέμα που έχει ως τίτλο Έλληνες και Ιταλοί οδηγούν τις κούρσες στην ιστιοσανίδα στους Ολυμπιακούς Νέων.

Η Κατερίνα Δίβαρη δεν έκανε ανάλογη αρχή και στην πρώτη κούρσα πλασαρίστηκε στη 12η θέση. Ίδιο πλασάρισμα είχε και στη δεύτερη και ύστερα από δύο κούρσες είναι 11η στη γενική. Οι Αγώνες βρίσκονται ακόμη στην αρχή και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θεωρείται ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο στην κατηγορία της. Πρώτη είναι η Ιταλίδα Τζόρτζια Σπεσιάλε.