Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο Μπουένος Άϊρες για τα ελληνικά πληρώματα

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο Μπουένος Άϊρες για τα ελληνικά πληρώματα

Τα πληρώματά μας ξεκίνησαν αρκετά καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και στην κωπηλατική ρεγκάτα που διεξάγεται στο Ούρμπαν Παρκ το οποίο βρίσκεται στο Ρίο ντε λα Πλάτα του Πουέρτο Μαδέρο στο κέντρο του Μπουένος Άιρες.

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τα 12 πληρώματα που μετέχουν στη δίκωπο άνευ σημείωσαν οι Χριστίνα Μπούρμπου -Μαρία Κυρίδου που τερμάτισαν σε 3.43.67 έναντι της ολλανδικής βάρκας που έκανε χρόνο 3.42.45. Σήμερα Δευτέρα το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στις 14.36 (20:36 ώρα Ελλάδας) στην 2η προκριματική σειρά μαζί με τα πληρώματα από τις  Λιθουανία, Ρουμανία και Ταϊλάνδη προκειμένου να διεκδικήσει τη πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ο Στέφανος Καπάκογλου στο σκιφ σημείωσε τον προτελευταίο χρόνο από τους 24 συμμετέχοντες με 4.23.09. Έτσι ο πρωταθλητής του ΝΟΘ θα αγωνιστεί στην 2η προκριματική σειρά στις 13:06 (19:06 ώρα Ελλάδας) μαζί με τους αθλητές από Τυνησία, Ελβετία και Νότια Αφρική προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά.

Σήμερα θα διεξαχθούν ο δεύτερος  και ο τρίτος γύρος ενώ την Τρίτη θα διεξαχθούν τα ημιτελικά και την Τετάρτη οι τελικοί.

Σύμφωνα με το σύστημα ο δεύτερος και τρίτος  γύρος θα γίνουν σε απόσταση 500μ. και τα πληρώματα θα συγκεντρώνουν πόντους ανάλογα με τη θέση τερματισμού τους . Έτσι ο πρώτος θα παίρνει 6 , ο δεύτερος 4 , ο τρίτος 3 και ο τέταρτος 2 πόντους. Αυτοί οι πόντοι θα προστίθενται στους δυο γύρους, ενώ πρόσθετους πόντους θα έχουν και οι ταχύτεροι του πρώτου γύρου.

Από το σύνολο των πόντων θα βγουν οι καλύτεροι που θα περάσουν στα ημιτελικά της Τρίτης για να φτάσουν στα τελικά.