Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Το ραντεβού των νησιών μας του Αιγαίου

Το ραντεβού των νησιών μας του Αιγαίου

Στο πανέμορφο νησί της Κω και το νέο στάδιο “Ανταγόρας” το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου θα βρεθούν 660 αθλητές και αθλήτριες του στίβου από 18 νησιά του Αιγαίου μας να αγωνιστούν στους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες.

Μια διοργάνωση-θεσμός που πρωτοέγινε το 1927 στη Μυτιλήνη με συμμετοχές μόνο από το Βόρειο Αιγαίο τότε. Διακόπηκε για αρκετά χρόνια και από το 1986 γίνεται κάθε χρόνο (μόνο δυο χρονιές δεν έγινε) και στέλνει πολλαπλά μηνύματα: αποτελεί το πρώτο αθλητικό ερέθισμα των παιδιών που συμμετέχουν, βοηθάει να κατασκευάζονται και να συντηρούνται στάδια με ταρτάν ενώ αποτελεί “πηγή” που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους πολλά μεγάλα ονόματα του στίβου της χώρας μας. Κάποιοι απο αυτούς θα τιμηθούν.

Η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 400 μ., Μαρία Μπελιμπασάκη και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου, Ράνια Ρεμπούλη, μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη διοργάνωση στη σημερινή  συνέντευξη Τύπου΅.

“Ανήκω στην οικογένεια του Παναξιακού, είμαι πολύ ικανοποιημένη με τη συνεργασία μου με το σύλλογο κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι στα νησιά καταφέρνουν να κρατούν το επίπεδο του αθλητισμού υψηλά. Είμαι σίγουρη πως θα γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση. Το 2013 είχα βρεθεί με τον ΣΕΓΑΣ στο νησί για την παρουσίαση του προγράμματος Kids Athletics και είχα βιώσει την φιλοξενία και την οργανωτικότητα των ανθρώπων του νησιού”, είπε η Μπελιμπασάκη που δεν θα αγωνιστεί αφού προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του καλοκαιριού.

Η Ράνια Ρεμπούλη, πρόσθεσε: “Ξεκίνησα την αθλητική μου πορεία από τους Αιγαιοπελαγίτικους το 2001 στην Ανδρο. Πραγματικά για τα παιδιά των νησιών ο θεσμός είναι ένα κίνητρο, αφού εκπροσωπούν το νησί τους και το σωματείο τους. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο θεσμός. Εχουν γίνει αρκετά γήπεδα με αφορμή τη διοργάνωση. Ξεκίνησα την προσπάθεια μου από τη Λέρο με γήπεδο 220 μ. στο προαύλιο του σχολείου και βρέθηκα το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το 2007 μέσα από αυτό το θεσμό το νησί μου απέκτησε στάδιο και εγώ την ευκαιρία να γυμνάζομαι καλύτερα. Ξέρω πως στην Κω θα γίνουν πολλοί καλοί αγώνες, έχω βρεθεί δύο φορές εκεί”.

Στη συνέντευξη Τύπου, έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος αθλητικού οργανισμού Δήμου Κω, Αθανάσιος Σταματάκης και ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας .

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι σταδιακά να συμμετέχουν στους αγώνες και τα υπόλοιπα νησιά μας.