Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Απόλυτα επιτυχημένοι οι έβδομοι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Απόλυτα επιτυχημένοι οι έβδομοι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γαλατσίου στο Άλσος Βεΐκου, οι «7οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού», η μεγαλύτερη γιορτή εργασιακού αθλητισμού στην Ελλάδα. Στη διοργάνωση πήραν μέρος περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι σε κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς της χώρας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν παρέα με τους συναδέλφους τους μακριά από το άγχος της καθημερινότητας. Αξίζει να θυμίσουμε ότι το 2020 στην Αθήνα θα διεξαχθούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια αθλητική συνάντηση-θεσμό για εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600 αγώνες σε 11 διαφορετικά αθλήματα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 4 διαφορετικές αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών στο Άλσος Βεΐκου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, στο Strike Bowling Center Χαϊδαρίου και στο iBeach Volleyball Club.

Από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, οι εγκαταστάσεις πλημμύρισαν από εργαζόμενους που ως συναθλητές βίωσαν συναρπαστικές αναμετρήσεις πάντα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας. Την Κυριακή (07/10) ήταν ημέρα γιορτής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στο Άλσος Βεΐκου. Την απασχόληση των παιδιών ανέλαβε η εταιρεία “Meet the Team” με διαδραστικά happenings,
διασκεδαστικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια ενώ το Photo Booth των αγώνων επισκέφθηκαν μικροί και μεγάλοι για αναμνηστικές φωτογραφίες.

«Στη διοργάνωσή μας προστέθηκαν φέτος πολλές νέες εταιρίες. Θα ήθελε να ευχαριστήσω όλους όσοι πήραν μέρος στους 7ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη, κάτι που μας κάνει και εμάς να προσπαθούμε κάθε χρονιά να γινόμαστε και καλύτεροι», τόνισε ο Νίκος Κερασοβίτης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε εορταστικά, με την καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Απονομών» στο θέατρο του Άλσους. Τις απονομές μεταλλίων στους αθλητές έκαναν, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκος ΔημάκοςΣύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού σε Θέματα Αθλητισμού & Αθλητικού Τουρισμού και ο κος Σωτήρης Αντωνίου, Διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης οι αθλούμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2020. «Πρόκειται για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Οι πρώτοι διεξήχθησαν στη Μαγιόρκα, οι δεύτεροι στη Γαλλία και οι τρίτοι θα γίνουν στην Αθήνα. Το κέντρο θα είναι στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι η πρώτη φορά που οι Παγκόσμιοι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μία πόλη που έχει φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Στην Αθήνα θα έρθουν περισσότεροι από 7.000 αθλητές, αθλούμενοι και συνοδοί. Μετά τους Ολυμπιακούς και τους Aγώνες Special Olympics θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα μας», υπογράμμισε ο Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού 2018 ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Φορέας Υλοποίησης των αγώνων ήταν το Sportcamp, το προπονητικό κέντρο που διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διοργάνωση απαιτητικών αθλητικών διοργανώσεων.