Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ «Κατακτήσαμε ό,τι ονειρευόμασταν»

«Κατακτήσαμε ό,τι ονειρευόμασταν»

«Στόχος μας είναι μία διάκριση» είχαν δηλώσει στο welovesports οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου πριν φύγουν για την Αργεντινή και πέτυχαν τον στόχο τους.  Οι δυο Θεσσαλονικές κωπηλάτριες κέρδισαν το χρυσό σε έναν απαιτητικό αγώνα που κρίθηκε στην κυριολεξία στο νήμα, τερματίζοντας σε χρόνο 1.40.0 αφήνοντας πίσω για μόλις εννέα εκατοστά το πλήρωμα της Τσεχίας που τερμάτισε σε 1.40.09 και 29 εκατοστά το πλήρωμα της Ρουμανίας που τερμάτισε σε 1.40.29.

«Επιτέλους ο φετινός μας στόχος επετεύχθη… Κατακτήσαμε το χρυσό στην Ολυμπιάδα νέων και σηκώσαμε την ελληνική σημαία ψηλά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολος αγώνας διότι ήταν μόνο 500μ και στους προηγουμένους αγώνες τρέχαμε 2000μ. Έτσι έπρεπε να τα δώσουμε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος», δήλωσε στο welovesports η Μαρία Κυρίδου και αναφερόμενη στη διοργάνωση, πρόσθεσε: «Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία… Οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ήταν μια φοβερή εμπειρία γεμάτη ανάμικτα συναισθήματα. Τελειώνοντας τη φετινή μας σεζόν θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον όμιλο μου (προπονητές,  εφόρους και τον πρόεδρο)  καθώς και τους προπονητές τις εθνικής ομάδας. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως θα ήθελα να το δώσω στην μαμά μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει με όλη της την αγάπη».

Στις δυσκολίες της χρονιάς στάθηκε η Χριστίνα Μπούρμπου: «Η φετινή χρόνια ήταν παρά πολύ δύσκολη για εμάς. Εγώ και η Μαρία πήραμε μέρος σε όλα τα κοινόβια τον ανδρών γυναικών και φυσικά αυτό μας βοήθησε στο να κατακτήσουμε ότι ονειρευόμασταν. Οι Ολυμπιακοί νέων για εμένα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και κάτι αξέχαστο. Η διοργάνωση, το πάρκο και το χωριό είναι απίστευτα. Στον αγωνιστικό τομέα δεν είχαμε είχαμε κάποιο πρόβλημα αλλά αντιμετωπίσαμε πληρώματα άγνωστα για μας που ήταν πολύ δυνατά και ανταγωνιστικά, αλλά φυσικά ήταν κάτι που περιμέναμε γι αυτό και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Για το μέλλον στόχος μου είναι η καθημερινή βελτίωση και η πρόκριση για το Τόκιο, αν φυσικά είμαι έτοιμη».

Τα δυο κορίτσια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης θεωρούνται ως ένα από τα καλύτερα νεανικά πληρώματα κωπηλασίας στον κόσμο. 

Της Έλενας Παπουλίδου, φοιτήτριας δημοσιογραφίας