Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Λουκέτο στον ΕΝΟΑ ! (videos)

Λουκέτο στον ΕΝΟΑ ! (videos)

Ο ΕΝΟΑ, ξεριζώθηκε…

Ο σύλλογος που έχει αναδείξει κορυφαίους πρωταθλητές στα θαλάσσια αθλήματα, ξεσπιτώθηκε…

Μπήκε λουκέτο στις εγκαταστάσεις του στον Αγιο Κοσμά. ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ. Οι άνθρωποι του, κλαίνε…Το τμήμα της ιστιολοίας, οδεύει για Βούλα, η κωπηλασία και το κανόε στο Σχοινιά, όμως, πλέον τίποτα δεν είναι το ίδιο για ένα σύλλογο-σήμα κατατεθέν για χιλιάδες ανθρώπους.

Μετά από 54 χρόνια παραγωγής κορυφαίων αθλητών, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, ο ΕΝΟΑ δεν θα είναι πλέον ο ίδιος.

Την ώρα που οι Έλληνες αθλητές διαπρέπουν στις διεθνείς διοργανώσεις, μπήκε λουκέτο στην είσοδο του Συλλόγου, ενώ άπαντες πήραν εντολή να βγουν από τους χώρους ενός εκ των σημαντικότερων ναυταθλητικών ομίλων της χώρας, ώστε αυτοί να παραδοθούν στον επενδυτή για την περιβόητη “ανάπλαση του Ελληνικού”.

“Λες και η ανάπτυξη του Ελληνικού θα έρθει με το ξερίζωμα ενός υγιούς οικονομικά ομίλου, σημείο συνεύρεσης/κοινωνικοποίσης των παιδιών, “μηχανή συνεχούς παραγωγής” Ολυμπιονικών-Παγκοσμιονικών και κοιτίδα πολιτισμού, η οποία διατηρούσε πεισματικά την μνήμη του ένδοξου Ελληνισμού της Αιγύπτου”,έγραψε φίλος του συλλόγου. 

Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Σπύρος Γιάνναρος, Βιργινία Κραβαριώτη μερικά μόνο από τα κορυφαία ονόματα του ΕΝΟΑ. Ενα ερώτημα βεβαίως είναι γιατί εκδιώχνεται ο ΕΝΟΑ από το σημείο, την ώρα που τα γειτονικά του κτίρια και όμιλοι παραμένουν ανέπαφα…

Το welovesports έγκαιρα είχε αποκαλύψει τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε ο ΕΝΟΑ. Ακούστε την “κραυγή αγωνίας” του προέδρου του, Ρότζερ Γκατ:

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το χρονικό μέχρι το λουκέτο μέσα από τις δηλώσεις των ίδιων των ανθρώπων του συλλόγου:

Η πρωταθλήτρια μας, Δήμητρα Τσαμοπούλου συγκλονίζει:

10/10/2014 η πρώτη μου μέρα στο άθλημα της κωπηλασίας, η πρώτη μου μέρα στον όμιλο μου.
10/10/2018 Ο ελληνικός Ναυτικός όμιλος Αιγυπτιωτων μετά απο μισό αιώνα λειτουργίας κλείνει. Ο χώρος που τα όνειρα μου απέκτησαν πνοή. Ο χωρος που αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πέρασα περισσότερες ώρες απ’οτι πέρασα στο σπιτι μου. Το μέρος που γελάσαμε, κλάψαμε, πονέσαμε… πονέσαμε πολύ…. σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε και ξαναβρήκαμε κουραγιο για να συνεχίσουμε ακομα πιο δυνατοί. Πολλοί, και όχι άδικα, το αποκαλούν το θερμοκήπιο των Ολυμπιονικων και των παγκόσμιων πρωταθλητών… εμείς ομως το ξέρουμε σαν δεύτερο μας σπιτι… σαν τον Όμιλο μας… όχι σαν ένα απλό ακίνητο προς «αξιοποίηση».

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας δεν έκρυβε την αγωνία της: