Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Οι αντίπαλοι του Σγουρόπουλου στο διπλό του Μπουένος Άιρες

Οι αντίπαλοι του Σγουρόπουλου στο διπλό του Μπουένος Άιρες

Την Παρασκευή παίρνει σειρά το μικτό ομαδικό πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες και η Ελλάδα θα έχει κι εκεί παρουσία με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τη Ναντέζντα Μπογκντάνοβα.

Το δίδυμο με την αθλήτρια από τη Λευκορωσία είναι νούμερο 14 στα φαβορί του ομαδικού κι επισήμως αναφέρεται στο τουρνουά ως MixEurope 3. Στα προκριματικά κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τους Λιν Γιουν Τζου/Σου Πέι Λινγκ από την κινεζική Ταϊπέι (επικεφαλής), τους Γιαν Μαρί Νάιρε/Αννίκα Λάντστρομ από τις Φιλιππίνες και τη Φινλανδία αντίστοιχα (MixIntercontinental 2) και τους Νάθαελ Έλις Χαμντούν/Λι Κα Γε από την Τυνησία και το Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα (MixIntercontinental 1). Το ελληνολευκορωσικό ζευγάρι κληρώθηκε από τη δεύτερη σειρά των seeding και έχει ως αρχικό στόχο την πρόκριση στο ταμπλό των «16».

Η διαδικασία των προκριματικών περιλαμβάνει 8 γκρουπ των 4ων ομάδων. Όλες φυσικά, έχουν έναν άνδρα και μία γυναίκα και γι’ αυτό το αγώνισμα παρουσιάζεται επίσημα ως MixedTeamevent. Για το 2ο γκρουπ ο Σγουρόπουλος και η Μπογκντάνοβα θα δώσουν δύο ματς την Παρασκευή κι ένα τα Σάββατο.

Στο ομαδικό όλα τα επί μέρους ματς γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Από τα γκρουπ προχωρούν οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα και από τη 16άδα ακολουθεί το απλό νοκ άουτ. Η κάθε ομαδική αναμέτρηση έχει από ένα ατομικό ματς του εφήβου και της νεάνιδας, καθώς και το διπλό. Στη διάρκεια του πουλ («ένας προς όλους») των προκριματικών γκρουπ θα παιχτούν και οι τρεις επί μέρους αγώνες. Στη διάρκεια των νοκ άουτ ένας αγώνας θα τελειώνει όταν μία από τις ομάδες φτάσει στις δύο επί μέρους νίκες.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Σγουρόπουλου στο γκρουπ του ομαδικού (σε ώρες Ελλάδας)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου:

Στις 16:00 Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα-Νάιρε/Λάντστρομ

Στις 23:30 Λιν Τζου/Σου Πέι-Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου:

19:00 Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα-Χαμντούν/Λι Κα