Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Το Kallithea Night Run…έρχεται

Το Kallithea Night Run…έρχεται

Ενας μοναδικός νυχτερινός αγώνας δρόμου 5 και 2,5 χιλιομέτρων με εκκίνηση απο την Πλατεία Τζιτζιφιών στην Καλλιθέα (διασταύρωση παραλιακής Λεωφ.Ποσειδώνος & Ελ.Βενιζέλου). Με άλλα λόγια το Kallithea Night Run που φέτος θα διοργανωθεί στις 20 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή περίπου 3.500 δρομέων.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, η «ψυχή» του αγώνα Παναγιώτης Δημάκος (αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας), ο προπονητής Χρήστος Παπαχρήστος και οι πρωταθλητές Κώστας Γκελαούζος, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και η Μοσχούλα Μανούσου έδωσαν τις λεπτομέρειες του αγώνα. Οι ηλεκτρονικές συμμετοχές για όσους ενδιαφέρονται λήγουν το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας 15 του μηνός. 

‘Ενας αγώνας “πιστοποιημένος” από τις διεθνείς ομοσπονδίες (AIMS και IAAF) που πλέον, γίνεται θεσμός. Τμήμα των εσόδων θα δωθεί στη UNICEF. Διοργανωτές είναι ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας και ο Δήμος Καλλιθέας και διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Χρήστος Παπαχρήστος βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει πως «Σαν άνθρωπος του στίβου προσπαθώ να βοηθήσω το δρομικό κίνημα, γιατί είναι καλό για τον αθλητισμό. Δεν πιστεύω πάντως ότι ο πρωταθλητισμός ταιριάζει στις μεγάλες ηλικίες. Δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που θα έπρεπε να κάνεις σε μικρότερη ηλικία. Το αρνητικό για τις αποστάσεις στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε μεγάλους αγώνες ώστε να παίρνουν εμπειρίες οι δικοί μας νέοι αθλητές, όπως γινόταν παλαιότερα με τα “Βαρδινογιάννεια” και τα “Τσικλητήρεια”. Σε αυτό θα πρέπει να συμβάλει και η ομοσπονδία. Συγχαίρω τον Φιλαθλητικό και το Δήμο Καλλιθέας για την διοργάνωση των αγώνων».

«Ο αγώνας μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές που θα τρέξουν και στο Μαραθώνιο της Αθήνας (11/11). Μπορεί να γίνει μια καλή προπόνηση, ένα καλό τεστ. Η διαδρομή είναι καλή, εύχομαι να βοηθήσει και ο καιρός και όλα να πάνε καλά» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος.

«Θα συμμετάσχω για τρίτη συνεχή χρονιά. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και χαίρεσαι να συμμετέχεις», τόνισε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ενώ το ίδιο πιστεύει και η Μοσχούλα Μανούσου, η οποία επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό που ο αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα».