Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ο Τζορτζ Ράσελ υπέγραψε στην Williams για το 2019

Ο Τζορτζ Ράσελ υπέγραψε στην Williams για το 2019

Ο Τζορτζ Ράσελ πήρε προαγωγή στην καριέρα του, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα από την Williams η πρόσληψη του νεαρού οδηγού, στην ιστορική Βρετανική ομάδα. Ο Ράσελ γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1998, στο Κίνγκς Λιν της Μεγάλης Βρετανίας και ξεκίνησε την καριέρα του στα καρτ το 2006 και το 2015 ξεκίνησε την καριέρα του στην Formula 3, με τα χρώματα της Carlin και την επόμενη χρονιά τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα με 264 βαθμούς. πίσω από τον Λάνς Στρόλ και τον Μαξιμίλιαν Γκίντερ.

Το 2017 συμμετείχε με την ART Grand Prix στο GP3 κατακτώντας το πρωτάθλημα με 220 βαθμούς, όπως και φέτος αν συμβεί στο πρωτάθλημα της Formula 2. Ο Βρετανός είναι πρώτος στην βαθμολογία με 248 βαθμούς, 37 βαθμούς περισσότερους από τον έτερο αντίπαλο του, τον Ταϊλανδό, Αλεξάντερ Άλμπον.

Είναι μεγάλη τιμή που θα οδηγώ για την Williams, μια ομάδα με τέτοιο πρεστίζ και ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω την Claire και όλους στην ομάδα για την πίστη τους σε εμένα ώστε να πάρουν μι τέτοια απόφαση, όπως φυσικά στον Toto και την Mercedes, για τη στήριξη του από το GP3 κι έπειτα. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιώδης και δεν μπορώ να περιμένω για την Μελβούρνη του χρόνου και πιστεύω πως αυτό θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό ταξίδι“, είπε πανευτυχής για την απόφαση αυτή, ο Τζορτζ Ράσελ στις δηλώσεις του.

Με την πρόσληψη του Ράσελ στην Williams, ολοκληρώνεται σταδιακά το grid του 2019, με την θέση του teammate να απομείνει να συμπληρωθεί από την Βρετανική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το εξωτερικό, ο Σεργκέι Σιρότκιν είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει αυτή την θέση, χάρη στις χορηγίες που φέρνει ο Ρώσος οδηγός από την πατρίδα του. Ο Έστεμπαν Οκόν παραμένει με πολύ λίγες πιθανότητες εντός της μάχης για την πολυπόθητη θέση στην FW42 το 2019.