Αρχική ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ «Φωτιά» βάζει(;) στον ΣΕΓΑΣ υπόθεση μη ελέγχου ντόπινγκ δύο δρομέων

«Φωτιά» βάζει(;) στον ΣΕΓΑΣ υπόθεση μη ελέγχου ντόπινγκ δύο δρομέων

Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Παρά την σχετική παροιμία, φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει. Πιθανόν, τέτοια περίπτωση είναι η υπόθεση υποψίας άρνησης για υποβολή σ’ έλεγχο ντόπινγκ δύο μαραθωνοδρόμων μετά τον διεθνή ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως αποκαλύφθηκε, η πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ράνια Ρεμπούλη και ο καλός δρομέας, Γιώργος Μενής κλήθηκαν από εκπροσώπους του ΕΣΚΑΝ, μετά τον τερματισμό τους, να ελεγχθούν, αλλά, τελικά, για διάφορους λόγους, τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η Ρεμπούλη είχε τερματίσει 1η και ο Μενής 3ος, ήταν δε, ο καλύτερος Έλληνας.

Η αθλήτρια μετά τον τερματισμό της, δεν αισθανόταν πολύ καλά και, τελικά, ως φαίνεται, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.  Κατά τις πληροφορίες μας, οι ουρολήπτες θέλησαν να της πάρουν ούρα εκεί, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, και άλλη φορά η Ρεμπούλη είχε λιποθυμήσει έπειτα από αγώνα της, χωρίς εκείνη περίπτωση να σχετίζεται με έλεγχο ντόπινγκ.

Η Ρεμπούλη εφέτος στον Μαραθώνιο κατετάγη 36η στο πρωτάθλημα Ευρώπης, πέρσι εγκατέλειψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ το 2016 είχε τερματίσει 88η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο Μενής, που κατά καιρούς αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα, σα να πανικοβλήθηκε όταν είδε την συναθλήτριά του να λιποθυμά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έφυγε αμέσως για το ξενοδοχείο. Παρότι ο προπονητής του, Παναγιώτης Χαραμής, που προπονεί και την Ρεμπούλη, τον κάλεσε να επιστρέψει για να ελεγχθεί, εκείνος είπε ότι αισθανόταν πολύ άσχημα και δεν πήγε.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Μενής δεν είναι αθλητής της εθνικής ομάδας και δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αθλητών, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν πάντα, πού βρίσκονται, ώστε το ΕΣΚΑΝ να μπορεί να τους υποβάλει σ’ αιφνίδιους ελέγχους. Φυσικά, αν έπειτα από αγώνα τού ζητηθεί, δεν επιτρέπεται ν’ αρνηθεί. Πάντως -και χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά για κανέναν- ο Μενής δεν είχε πρόβλημα με απαγορευμένες ουσίες. Παρά ταύτα, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει να τιμωρηθεί. Εκτός κι αν γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά, που, όντως, έχει.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι, για τον αγώνα δεν υπήρχε προγραμματισμένος έλεγχος ντόπινγκ, αλλά το ΕΣΚΑΝ αποφάσισε να διενεργήσει αιφνίδιο.