Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Στο κυρίως ταμπλό του Κρεμλίνου η Γραμματικοπούλου

Στο κυρίως ταμπλό του Κρεμλίνου η Γραμματικοπούλου

Η Σιμόνα Χάλεπ φαίνεται πως έκανε… καλό στη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, καθώς μετά την απόσυρσή της η πρωταθλήτρια μας προκρίθηκε με bye στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου του Κρεμλίνου.

Μετά την ήττα της στον τρίτο προκριματικό γύρο της Premier διοργάνωσης από την Ονς Ζαμπέρ, η Βαλεντίνη, ήταν η δεύτερη επιλαχούσα για το κυρίως ταμπλό. Πρώτη ήταν η Βιτάλια Ντιατσένκο, η οποία πήρε τη θέση της Αρίνα Σαμπαλένκα, όταν εκείνη απέσυρε τη συμμετοχή της.

Η τύχη χαμογέλασε ακόμα περισσότερο στη Γραμματικοπούλου, που μπήκε σήμερα στο κυρίως ταμπλό και μάλιστα απευθείας στον δεύτερο γύρο! Ο λόγος ήταν η απουσία της Χάλεπ, που δεν ξεπέρασε ακόμα τον τραυματισμό της στην πλάτη και απέσυρε τη συμμετοχή της.

Η Χάλεπ θα έπαιζε απευθείας στον δεύτερο γύρο ως Νο1 στο ταμπλό και βάσει κανονισμών, εφόσον απέσυρε τη συμμετοχή της αρκετή ώρα πριν τον αγώνα της – στην συγκεκριμένη περίπτωση μια μέρα πριν, τη θέση της παίρνει η πρώτη επιλαχούσα (με σειρά προτεραιότητας βάσει καλύτερης θέσης στην κατάταξη από τις παίκτριες που ηττήθηκαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο).

Η 21χρονη τενίστρια, η οποία πέτυχε δύο νίκες στο προκριματικό ταμπλό, θα αντιμετωπίσει αύριο την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, στον μεγαλύτερο αγώνα μέχρι τώρα στην καριέρα της.