Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Μπουένος Άιρες η Φιάσκα (pics)

Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Μπουένος Άιρες η Φιάσκα (pics)

 

Η Όλγα Φιάσκα ήταν καταπληκτική και στη δεύτερη κούρσα των 5χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες και με τη δεύτερη θέση που πήρε κατέκτησε το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟΗ πρωταθλήτρια μας τερμάτισε στην τρίτη θέση στην πρώτη κούρσα, ενώ τώρα ήταν ακόμα καλύτερη!

Με χρόνο 23:23.89 τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Κινέχα Ρικούο Ξι που είχε χρόνο 23:23.89 και μπροστά από την Μαρία Βιγιάλβα από το Εκουαδόρ που είχε 23:26.70. Η ασημένια πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων έδειξε πως έχει πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά της και πως τα επόμενα χρόνια θα πρωταγνωστήσει και στους “μεγάλους”.

Μια τεράστια επιτυχία για την αθλήτρια από την Μυτιλήνη που προπονείται με τον Γρηγόρη Κοντό.

Η Κινέζα Ξι μπήκε από την αρχή σε θέση οδηγού, ανοίγοντας το ρυθμό. Η Φιάσκα ακολούθησε στο προπορευόμενο γκρουπ, τσεκάροντας συνεχώς την Βιγιάλβα ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να διεκδικήσει με μια γρήγορη αλλαγή ακόμα και το ασημένιο μετάλλιο.

Στα 1.200μ η Ξι είχε αποσπαστεί μπροστά, ενώ η Όλγα Φιάσκα βρισκόταν στην 5η θέση της κούρσας, πίσω από την αδιάφορη για τα μετάλλια Ζούμπκοβα, την Τουρκάλα Ντεμίρ, αλλά και τη Βιγιάλβα.

Δύο γύρους μετά, στα 2.000μ, η Φιάσκα είχε ανέβει στην 4η θέση, προσπερνώντας την Ντεμίρ, βάζοντας πλώρη για το ολυμπιακό μετάλλιο.

Στα 3.000μ η Φιάσκα έδειχνε πολύ δυνατή αλλάζοντας το ρυθμό της και μπαίνοντας επικεφαλής του γκρουπ, στη 2η θέση. Την ίδια ώρα η Κινέζα Ζι είχε δεχθεί δυο παρατηρήσεις και κινδύνευε με ποινή 30 δευτερολέπτων από τους κριτές.

Δύο γύρους πριν το τέλος η Φιάσκα δυσκολευόταν να αποσπαστεί από την Βιγιάλβα , η οποία είχε και πλεονέκτημα 17 δευτερολέπτων από την πρώτη κούρσα. Η Φιάσκα στο τελευταίο γύρο έμεινε στην 3η θέση, έχοντας δεχθεί και δύο παρατηρήσεις, βαδίζοντας πια πιο προσεκτικά, αλλά με το χάλκινο αγκαλιά.

-Πολύ καλή εμφάνιση από την Σπυριδούλα Καρύδη, που ήταν πέμπτη στο τριπλούν με άλμα στα 12,84 μ. (0,7).

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ, που για μία ακόμη φορά κινήθηκε στα φετινά του επίπεδα. Ο αθλητής ξεπέρασε τα 4,82 μ. (ρεκόρ 4,90 μ.) και κατέλαβε την έκτη θέση στο σημερινό του αγώνα. Ο νεαρός στη συνέχεια απέτυχε στα 4.92 μέτρα.

Ο Γιάννης Καμαρινός τερμάτισε στην 9η θέση στα 110μ. εμπόδια με χρόνο 13″80.