Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Στη …Disneyland του Παρισιού ο Γκιώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στη …Disneyland του Παρισιού ο Γκιώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Παναγιώτης Γκιώνης μεταβαίνει αύριο στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στην τεράστια έκταση της Disneyland.

Η ετήσια ατομική διοργάνωση γίνεται από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει κορυφαίους αθλητές απ’ όλες τις ηπείρους. Αυτό και μόνο την έχει καθιερώσει ως μία από τις πιο λαμπερές στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά η ιδέα της γαλλικής ομοσπονδίας να εξασφαλίσει γυμναστήριο και ξενοδοχείο μέσα στο νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας αναμένεται να εκτοξεύσει την προβολή και την απήχησή της (ειδικά τα εισιτήρια του Σαββατοκύριακου έχουν εξαντληθεί).

Θα μετάσχουν συνολικά 20 αθλητές από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία και ο Έλληνας άσος συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις χάρη στο πλασάρισμά του στις θέσεις 5-8 του τελευταίου Εurope Cup. Οι αγώνες θα γίνουν στο DEA (Disney Event Arena) και στη τεχνική καθοδήγηση του Γκιώνη θα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής.  

Ο πολύπειρος αμυντικός θα βρεθεί για 3η φορά στην καριέρα του στο World Cup. Όλες οι συμμετοχές προήλθαν από τη σημαντική του πρόοδο την τελευταία πενταετία με τις δύο προηγούμενες να είναι διαδοχικές, το 2014 και το 2015. «Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό και μόνο που συμμετέχω, καθώς πρόκειται για κορυφαίο ατομικό τουρνουά από το οποίο μάλιστα θα πάρω πολλούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Νιώθω πολύ καλά, και ο στόχος μου είναι να περάσω τη διαδικασία του ομίλου. Επειδή είμαι από τους τελευταίους στα seeding και πάω στο Παρίσι σαν νούμερο 19, ξέρω ότι σίγουρα θα έχω δύσκολο έργο. Έχω προετοιμαστεί άριστα όμως και με την ομάδα μου στην Πολωνία έχω αρχίσει καλά, οπότε είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Γκιώνης.

Η Ελλάδα θα έχει παρουσία και σε επίπεδο διαιτησίας. Στη Θεσσαλονικιά Κωνσταντίνα Κρόττα η διεθνής ομοσπονδία (I.T.T.F.) ανέθεσε την απολύτως τιμητική θέση της επιδιαιτήτριας των αγώνων.