Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια…

Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια…

Η χρυσή μας ολυμπιονίκης, Ελίνα Τζένγκο ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης των 3ων  Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Μπουένος Αϊρες, στο Ολυμπιακό Πάρκο στη Vila Soldati.

H χώρα μας κατέκτησε 6 μετάλλια, 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα, ενώ πρώτη στον κατάλογο των μεταλλίων ήταν η Ρωσία με 59 (29-18-12).

«Μπουένος Αϊρες σε ευχαριστούμε πολύ. Από τότε που φτάσαμε στην πόλη σας, ο ενθουσιασμός σας, μας εξέπληξε. Γέμισαν τα στάδια και όλοι ενεθάρρυναν τους αθλητές. Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι οι Αργεντινοί είναι αληθινά παθιασμένοι με τον αθλητισμό. Είναι τα αληθινά αστέρια αυτών των Αγώνων. Αυτοί οι Αγώνες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Ούτε καν αναμέναμε να φτάσουν σε τόσο μεγάλη επιτυχία, έστω κι αν δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για την Αργεντινή πως θα διογρανώσει άψογα τους Αγώνες. Με την συντριπτική επιτυχία αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι το Μπουένος Άιρες θα είναι μια εξαιρετική πόλη υποδοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα σας έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σημειώνοντας την «τεράστια επιτυχία» των Αγώνων.

Σε τέσσερα χρόνια, οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στη Σενεγάλη.