Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Κεραυνοί” του Χρήστου Αφρουδάκη

“Κεραυνοί” του Χρήστου Αφρουδάκη

Για αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά θέματα μίλησε ο Χρήστος Αφρουδάκης στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη λήξη του αγώνα της Βουλιαγμένης απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας του πόλο.

Ο διεθνής παίκτης είπε αναλυτικά:

“Είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Το ξέρουμε από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική ομάδα σε σχέση με εμάς. Εμείς προσπαθούμε κάθε φορά που παίζουμε απέναντί του να του βάζουμε δύσκολα. Σίγουρα νομίζω ότι μέσα στη διάρκεια του παιχνιδιού κάποια σφυρίγματα τα οποία τα περιμέναμε μας αποσυντόνισαν και δεν είμαστε μια ομάδα έμπειρη που μπορεί να διαχειριστούμε απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο τέτοιες καταστάσεις.

Προφανώς είμαστε επηρεασμένοι από το γεγονός ότι ο βασικός μας τερματοφύλακας αποφάσισε να πάει στον Ολυμπιακό για να είναι τρίτος τερματοφύλακας. Είναι δικαίωμα του, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλήγμα μιας και που ο Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακας μας δεν έχει ακόμα ελληνική υπηκοότητα και δεν μπορεί να παίξει. Οπότε αναγκαζόμαστε και παίζουμε με το δεύτερο τερματοφύλακα, ο οποίος προφανώς καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όμως δεν έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου.

Η Βουλιαγμένη θα συνεχίσει να παλεύει με τη δική της φιλοσοφία. Έχοντας πάντα ως βασικό κριτήριο ότι είναι μία ομάδα με ήθος και αρχές που πραγματικά υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό στο μέγιστο βαθμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χωρίς unfair παιχνίδια, να διεκδικεί αθλητές από άλλες ομάδες και χωρίς να προκαλεί με κλήσεις που γίνονται σε διάφορα επίπεδα των εθνικών ομάδων. Κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να το σχολιάσω κι αυτό. Νομίζω ότι έχει ξεχειλίσει το νερό, έχει βγει έξω από αυλάκι και το άθλημα αρχίζει να μονοπωλείται από έναν και κανέναν άλλον και δυστυχώς δεν θα οδηγήσει σε καλό αυτό.

Επειδή εγώ πάντα προασπίζομαι το συμφέρον του ελληνικού πόλο και όχι των ομάδων στις οποίες αγωνίζομαι, όπως είναι η Βουλιαγμένη τώρα ή ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός παλιότερα. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε κάποια στιγμή ο αδερφός μου στην παρουσίαση του Απόλλωνα υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία τα σωματεία θα πρέπει να τα δουν λίγο πιο σοβαρά γιατί δυστυχώς νομίζω ότι κοιμούνται”.