Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Οι Έλληνες ξεχωρίζουν στη Μάλτα (pics)

Οι Έλληνες ξεχωρίζουν στη Μάλτα (pics)

Η δεύτερη νύχτα του αγώνα “Rolex Middle Sea Race” βρήκε το πλήρωμα του “Optimum 3” να αντικρίζει το ενεργό ηφαίστειο Στρόμπολι ανάμεσα στα κορυφαία σκάφη όχι μόνο της κατηγορίας του αλλά και ολόκληρου του στόλου που παίρνει μέρος στον κορυφαίο αγώνα της Μεσογείου. Σταθερές πλεύσεις έχει και το έτερο ελληνικό σκάφος το “Yacana” του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Το ιστιοπλοϊκό του ΝΟ Καλαμακίου (κυβερνήτες Λιβάς – Λάζος) από την εκκίνηση της διοργάνωσης κατάφερε να βρεθεί μεταξύ των πρώτων μιας κατηγορίας με εντυπωσιακά ιστοφόρα, πολλά εκ των οποίων μεγαλύτερα από το ελληνικό. Μάλιστα, για μεγάλο διάστημα βρισκόταν στη θέση του “οδηγού”. Η νύχτα το βρήκε 2ο στα IRC2, 5o στα IRC Overall και ORS 2, 6ο στα ORC Overall και 13ο στα Line Honours. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 144 σκάφη από 34 χώρες. Τα περισσότερα από αυτά είναι ιστιοπλοϊκά που αποτελούνται από επαγγελματικές ομάδες και στηρίζονται από δεκάδες χορηγούς. Σε ότι αφορά τις ελληνικές ομάδες ακόμα και η συμμετοχή αποτελεί ένα είδους άθλου. Πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα της Μεσογείου κατά τη διάρκεια του οποίου τα σκάφη διανύουν μία απόσταση 607 ν.μ. χωρίς καμία στάση.

Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα με το σκάφος “Yacana” βρίσκεται αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις. Μέλη του είναι ιστιοπλόοι και μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, οι οποίοι κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για να σχηματίσουν ομάδα και να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα – πρόκληση. Τα ιστιοπλοϊκά έχουν διανύσει περίπου τα 2/6 της συνολικής διαδρομής και η πλεύση μετά το Στρόμπολι ενδέχεται να κρύβει εκπλήξεις καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν τις επόμενες ημέρες.

Η κατάταξη του “Yacana” τις πρώτες ώρες της δεύτερης νύχτας του αγώνα.

Η θέση του “Optimum 3” στον χάρτη του αγώνα, τις πρώτες βραδυνές ώρες της δεύτερης νύχτας.

Η κατάταξη του “Optimum”, τη συμμετοχή του οποίου στη διοργάνωση συντόνισε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θαλάσσης,  στην κατηγορία του.