Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ “Θαλασσόλυκοι” στη Μάλτα οι ιστιοπλόοι μας (pics)

“Θαλασσόλυκοι” στη Μάλτα οι ιστιοπλόοι μας (pics)

Ιστορία στη Μάλτα γράφει η ελληνική ιστιοπλοΐα. Στον κορυφαίο αγώνα της Μεσογείου, τον Rolex Middle Sea Race, τα πληρώματά μας βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία στις κατηγορίες τους με το «Optimum 3» να έχει χαράξει… ρότα για διάκριση.

Το σκάφος του Ν.Ο. Καλαμακίου, το οποίο πήρε μέρος στον αγώνα χάρη στο συντονισμό των ανθρώπων του Π.Ο.Ι.Α.Θ. (Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) βρίσκεται 46 ν.μ. στη δεύτερη θέση των IRC 2, στη δεύτερη θέση των ORC στο Overall, στην τρίτη θέση των IRC Overall και στην 11η θέση στο Line Honors. Οι κυβερνήτες Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος και το πλήρωμά τους έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους σκάφη πολύ πιο καινούργια και πολύ πιο γρήγορα.

Εντυπωσιακή και η παρουσία του Yacana του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Βρίσκεται 195 ν.μ. πριν από τον τερματισμό στη Βαλέτα και είναι στην έβδομη θέση τόσο στα IRC 3 και ORC 3. Αξίζει να αναφέρουμε ότι Yacana είχε μείνει αρκετά πίσω, αλλά χάρη στη σωστή τακτική του κυβερνήτη Ιωάννη Γκραση, του tactician Γιάννη Απειρανθίτη, του navigator Κωνσταντίνου Τσιγκαρά, αλλά και του υπόλοιπου πληρώματος που αποτελείται από αθλητές και μέλη του Ν.Ο.Ε. κατάφερε μέσα στη νύχτα να περάσει πολλά από τα προπορευόμενα σκάφη και να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Δείτε τη βαθμολογία του Optimum 3

Δείτε τη βαθμολογία του Yacana

Photo Credits: zagas photography