Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Στον Σ.Δ.Υ.Αργολίδας η Κατερίνα Δαλάκα !

Στον Σ.Δ.Υ.Αργολίδας η Κατερίνα Δαλάκα !

ΗΚατερίνα Δαλάκα έγινε γνωστή απο την πολύ καλή της πορεία στο Survivor. Για τον κόσμο του στίβου όμως δεν ήταν άγνωστη. Πλέον θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Σ.Δ.Υ.Αργολίδας που ανακοίνωσε την μεταγραφή της στην ομάδα.

Στην ομάδα η Δαλάκα θα βρει την πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέλος της Εθνικής μας ομάδας, Ελπίδα Καρκαλάτου και έτσι ο στόχος του προπονητή Γιώργου Καραπάνου είναι προφανής: η πρώτη πανελλήνια θέση στα 4χ400μ.

Η Δαλάκα που κατά δήλωση της θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1992 στο Μόναχο της Γερμανίας. Από μικρή ηλικία, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, καθώς μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια με γονείς γυμναστές και ιδιοκτήτες σχολής ταε κβο ντο. Από μικρή ηλικία πέτυχε πολλές διακρίσεις στο ταε κβο ντο και συγκεκριμένα κατέκτησε μαύρη ζώνη. Ωστόσο την κέρδισε ο στίβος και συγκεκριμένα το αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια.

Η πρώτη της συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ηταν το 2006 σε αγώνα 300 μέτρα μετ’ εμποδίων όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση.Το 2007 έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ παγκορασίδων α’ στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Γυμνασίων-Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου στα 300μ.εμπόδια με επίδοση 45.02 το οποίο καταρρίφθηκε το 2013.

Είναι ενεργό μέλος της εθνικής ομάδας στίβου από το 2008 έως σήμερα σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες (Κορασίδες, Νεανίδες, Νέες Γυναίκες, Γυναίκες), εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε Βαλκανικούς και Ευρωπαϊκούς αγώνες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Λιλ της Γαλλίας στα 400 μέτρα μετ’εμποδίων, όπου κατέκτησε την 8η θέση, και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου 2016 στο Άμστερνταμ με την σκυτάλη 4×400μ. γυναικών.