Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ο σχεδιαστής του σκάφους «υποκλίθηκε» στην ομάδα «Optimum» (pics)

Ο σχεδιαστής του σκάφους «υποκλίθηκε» στην ομάδα «Optimum» (pics)

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την… ενηλικίωση του το ελληνικό σκάφος «Optimum 3». Το πλήρωμά του του 18χρονου ιστιοφόρου (desigh 444 του 2000) το έφερε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του (IRC 2) στον φημισμένο αγώνα της Μάλτας «Rolex Middle Sea Race» και άφησε πίσω σκάφη νεότευκτα. 

Αυτή η επιτυχία ενθουσίασε και τον σχεδιαστή του σκάφους Μπρους Κένεθ Φαρ, η εταιρεία του οποίου ανέβασε σχετική ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Κυβερνήτες του «Optimum 3» είναι οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος και πλήρωμα οι Θάνος Γκίζας, Σάιμον Σουίτμαν, Τζέιμς Σουίτμαν, Απόστολος Σερράος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Νίκος Αποστολάκης, Μανώλης Μαρκογιαννάκης, Βαγγέλης Νικολόπουλος, Πάτροκλος Ταχτατζής, Χάρης Μαυρογεώργης, Κώστας Μακρίδης, Θανάσης Μπαξεβάνης και Γιώργος Παπαδόπουλος.

Η ανάρτηση του σχεδιαστή:

Η απάντηση της ελληνικής ομάδας:

Την Optimum ελληνική ομάδα  του Ν.Ο.Καλαμακίου υποστήριξαν σε αυτό το εγχείρημα:

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδιάς και οι εταιρείες  AEGEAN AIRLINES, HELLENIC PETROLEUM S.A., εταιρία παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών και παραγωγής ενέργειας, η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, η D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η LALIZAS S.A, εταιρία κατασκευής και εμπορίας ναυτιλιακών και σωστικών ειδών, η QUANTUM Sails Greece, σχεδίασης και παραγωγής ιστίων, η Motion & Control Ltd, εταιρία ειδικών μηχανολογικών και υδραυλικών εφαρμογών, η WAMBLEE, ηλεκτρονικών συστημάτων διάσωσης, η ENERGYCLUB BOUTIQUE, εταιρία με συμπληρώματα διατροφής και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και προπόνησης, η EASYDOT, εταιρία marketing, διαφήμισης και επικοινωνίας, η SHIP MEDICAL, εταιρία οργάνωσης  και υποστήριξης με φαρμακευτικό υλικό και υπηρεσίες υγείας εν πλω και η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ).