Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Με “χρυσά” γράμματα γράφτηκε το όνομα του Κοντίδη

Με “χρυσά” γράμματα γράφτηκε το όνομα του Κοντίδη

Είχαμε γράψει  ότι ο ιστιοπλόος που θα αναδειχθεί ως ο κορυφαίος του κόσμου ενδέχεται να μιλάει ελληνικά. Και ο Παύλος Κοντίδης μας επιβεβαίωσε. Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στα Laser αναδείχθηκε καλύτερος ιστιοπλόος στον κόσμο για το 2018 από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος.

«Προέρχομαι από ένα μικρό νησί της Μεσογείου και κατάφερα να πετύχω κάτι σπουδαίο. Ελπίζω ότι αυτό το επίτευγμα να εμπνεύσει πολλούς άλλους νεαρούς για να αποδείξουν ότι πρέπει πάντα να ονειρεύονται κάτι μεγάλο και να μην φοβούνται υπερβολικά να το κυνηγήσουν», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου.

O Παύλος Κοντίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου και το 2017 και το 2018 όπως και πρωταθλητής Ευρώπης. Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας θεωρούν ότι ο 28χρονος “ασημένιος” Ολυμπιονίκης συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και αυτές οι διακρίσεις αποτελούν μόνο την αρχή. Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην ιστιοπλοΐα διεκδικούσαν όλα τα “χρυσά” παιδιά του αθλήματος από όλες τις κατηγορίες. Από ελληνικής πλευράς οι μόνες που έχουν κατακτήσει αυτή την ύψιστη διάκριση είναι οι Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά και, μάλιστα, δύο φορές.

Η ανάρτηση του πρωταθλητή: