Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Με τρεις αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών

Με τρεις αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών

Με έναν αθλητή και δυο αθλήτριες εκπροσωπείται τελικά η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών ανδρών – γυναικών που άρχισε σήμερα στο  Τουρκμενιστάν. Οι Θοδωρής Ιακωβίδης (96κ.), Μαρία Πιπιλιαρίδου (49κ.) και Ελένη Κουρτελίδου (71κ.)  θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις νέες κατηγορίες σε μία διοργάνωση που είναι βαθμολογούμενη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Αρχικά είχαν ανακοινωθεί και ισάριθμοι ακόμα αθλητές μας, οι Δημήτρης Γεωργούλης (67κ.), Γιώργος Μαρκούλας (96κ.) και Κωνσταντίνα Μπεντέλη (55κ.) που τελικά όμως δεν θα λάβουν μέρος.

«Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει με τις καινούργιες κατηγορίες. Είναι η πρώτη φορά και θα πάμε στα «τυφλά». Μετά την επιτυχία στους Μεσογειακούς Αγώνες, μαζί με τον Οδυσσέα Δήμα είχαμε βάλει υψηλά τους στόχους, αλλά στη συνέχεια η προετοιμασία μου δεν πήγε καλά. Είχα συνέχεια μικροτραυματισμούς που με έβγαζαν εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Εχω έρθει με την «ψυχή στο στόμα» γι αυτούς τους αγώνες και επομένως θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε ο Θοδωρής Ιακωβίδης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).

Η Μαρία Πιπιλιαρίδου που θα ριχτεί χρονικά πρώτη στη μάχη του Παγκοσμίου τόνισε: «Στόχος μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι να κάνω τα κιλά που έκανα στην προπόνηση και με βάση αυτό να πάρω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ για την πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μένα αυτό θα είναι επιτυχία!».

Η Ελένη Κουρτελίδου ανέλυσε τους προσωπικούς της στόχους: «Θέλω να κάνω μια καλή επίδοση. Μια καλή εμφάνιση που θα βελτιώσω τα προσωπικά μου ρεκόρ. Εχω να παίξω πολλά χρόνια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα ήθελα να κάνω έγκυρες προσπάθειες».