Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε

Μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε

 

Η Ελένη Χατζηλιάδου αγωνίζεται σήμερα στον τελικό της κατηγορίας κούμιτε των +68 κ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε της Μαδρίτης.

Έχει εξασφαλίει δηλαδή το μετάλλιο και αν νικήσει και την Γιαπωνέζα, Αγιούμι Ουεκούσα θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά βρίσκεται στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης (2016, 2018) ενώ είχε κατακτήσει μετάλλιο και το 2012.  Είναι το τρίτο της δηλαδή μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα !.

Προπονείται με τον πατέρα της, Μάξιμο (οι δυό τους στην κεντρική ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).

Είναι φυσιοθεραπεύτρια ενώ το καλοκαίρι πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ ο μεγάλος της στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο που το καράτε είναι στο επίσημο πρόγραμμα.

Στην πορεία της στο παγκόσμιο ήταν και πάλι εντυπωσιακή παρά την δύσκολη κλήρωση που είχε. Επικράτησε 5-2 της πρωταθλήτριας Σουηδίας, 9-0 της Βεν Τσου από την Ταιπέι, 2-1 της Τίτα Κεινλάνεν από την  Φινλανδία  και στο δρόμο για το μετάλλιο και τον τελικό, 3-2 της Σίμαα Γιαζέντ από την Αίγυπτο.

Η ίδια έγραψε στο FB:

Δεν έχω λόγια γιαυτό που καταφέραμε… ΞΑΝΑ !!

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και πιστεύουν σε μένα!!!

Τον κύριο Σπύρο Καπράλο (Πρόεδρο της Ολυμπιακής επιτροπής) που μαζί με δυο ακόμα άτομα πίστεψαν σε μένα και κατάφερα να έχω χορηγό με το προγραμμα Adopt an Athlete , που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να συμμετέχω κάθε μήνα στους αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης.
Την ΕΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία καράτε) που με πιστεύει  και στηρίζει εμένα και τον πατέρα και προπονητή μου Μάξιμο Χατζηλιάδη που είναι απίστευτος προπονητής και χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια !!

Χίλια ευχαριστώ δεν φτάνουν !!!

Αλλά και όλους εσάς που με στηρίζετε με τα λόγια σας και μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω !!!

Πάμε να πάρουμε επιτέλους το πολυπόθητο Χρυσό που μας αξίζει.