Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Γραμματικοπούλου για… φίλημα

Γραμματικοπούλου για… φίλημα

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ξεπέρασε το εμπόδιο της Έλενα Ριμπάκινα στα τρία σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 100.000 δολαρίων του Σενζέν στην Κίνα. Η 21χρονη επιβλήθηκε της Καζάκας τενίστριας με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3), σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

“Ξέφυγε” με break στο 4-2 του πρώτου σετ και τελικά το κατέκτησε με 6-4, στο δεύτερο σετ απώλεσε προβάδισμα με break και από το 2-1 βρέθηκε πίσω με 2-5, με αποτέλεσμα να το χάσει στα εννιά games.

Στο αποφασιστικό σετ πάντως ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και με ένα break που έκανε νωρίς ξεκαθάρισε την κατάσταση, “ξεφεύγοντας” με 4-1 και με 5-2, για να σερβίρει επιτυχημένα για την πρόκριση στο ένατο game.

Ήταν η δεύτερη νίκη για τη Βαλεντίνη στο δυνατό τουρνουά της Ζενζέν, καθώς είχε αποκλείσει από τον πρώτο γύρο τη Ναό Χιμπίνο, No5 στο ταμπλό, με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Στα προημιτελικά την περιμένει μια δύσκολη δοκιμασία, καθώς θα αναμετρηθεί με την Κινέζα Σαϊσάι Ζενγκ, No1 στο ταμπλό και Νο46 στην παγκόσμια κατάταξη, που ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά!