Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Σε διαθεσιμότητα Ρεμπούλη και Μενής

Σε διαθεσιμότητα Ρεμπούλη και Μενής

Δεν θ’ αγωνισθούν την Κυριακή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθώνιου δρόμου, το οποίο θα διεξαχθεί στην κλασική διαδρομή, η πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ράνια Ρεμπούλη και ο Γιώργος Μενής (πέρσι είχε τερματίσει 11ος), που δεν κατόρθωσαν να δώσουν ούρα στον αιφνίδιο έλεγχο, τον οποίο διενήργησε το ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ), στον ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος ανακοίνωσε χθες, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (σε αυτόν εντάσσεται και το πρωτάθλημα Ελλάδος), ότι το ΕΣΚΑΝ (και όχι ο ΣΕΓΑΣ) τους έχει θέσεις σε διαθεσιμότητα, έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Ρεμπούλη και ο Μενής κλήθηκαν τότε από εκπροσώπους του ΕΣΚΑΝ, μετά τον τερματισμό τους, να ελεγχθούν, αλλά, τελικά, για διάφορους λόγους, τούτο δεν κατέστη δυνατό.

Η αθλήτρια, υπέγραψε μεν το σχετικό έντυπο για τον έλεγχο, αλλά λίγο αργότερα δεν αισθανόταν πολύ καλά και, τελικά, ως φαίνεται, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Εκεί δεν επετράπη στους ουρολήπτες να της πάρουν ούρα.

Ο Μενής, που κατά καιρούς αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα, πανικοβλήθηκε όταν είδε την συναθλήτριά του να λιποθυμά, κι έφυγε αμέσως για το ξενοδοχείο για να πάρει τα φάρμακά του, χωρίς να υπογράψει το χαρτί. Ο προπονητής του, Παναγιώτης Χαραμής, που προπονεί και την Ρεμπούλη, τον κάλεσε να επιστρέψει για να ελεγχθεί, αλλά εκείνος είπε ότι αισθανόταν πολύ άσχημα και δεν πήγε. Ο Μενής δεν είναι μέλος της εθνικής ομάδας και δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αθλητών, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν πάντα, πού βρίσκονται, ώστε το ΕΣΚΑΝ να μπορεί να τους υποβάλει σ’ αιφνίδιους ελέγχους. Φυσικά, αν έπειτα από αγώνα τού ζητηθεί, δεν επιτρέπεται ν’ αρνηθεί.