Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Με το… δεξί η Γεωργιάδου (vid)

Με το… δεξί η Γεωργιάδου (vid)

Από τους προκριματικούς στην επόμενη φάση του κυπέλλου κόσμου στη σπάθη, που διεξάγεται στη Ν. Ορλεάνη, προκρίθηκε η Δέσποινα Γεωργιάδου. Η πρωταθλήτριά μας είχε τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Στην ίδια διοργάνωση τη χώρα μας εκπροσωπεί και η Θεοδώρα Γκουντούρα.  

 Δεν είναι όμως η μόνη διοργάνωση αυτές τις ημέρες της ξιφασκίας που έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

  • Στη Βόννη / Γερμανία είναι προγραμματισμένο να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο Ξίφος Ασκήσεως. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Δημήτρης Δούδος.
  • Στο Ταλίν / Εσθονία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών και θα συμμετάσχουν οι αθλήτριες Νίκη Σιδηροπούλου και Παναγιώτα Χαρμανίδου

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο έως 17 ετών που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη θα αγωνιστούν συνολικά 19 αθλητές, αθλήτριες στα όπλα του ξίφους ασκήσεως και του ξίφους μονομαχίας από πέντε Ελληνικά Σωματεία (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω, Όμιλος Ξιφασκίας Γλυφάδας, Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, Παναθηναϊκός, Εθνικός και ΓΑΣ Χολαργού). Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά.

H Θεοδώρα Γκουντούρα

Στο ΟΑΚΑ αυτό το σαββατοκύριακο διεξάγεται οι αγώνες ανάπτυξης και το κύπελλο σπάθης για αθλητές και αθλήτριες έως 17 ετών.

Despoina Georgiadou GRE

Season 2018-2019 kicks off today! #BehindTheMask speaks with sabre fencer Despina Georgiadou, going big in and out of piste! #fencinginGreece #fencing

Posted by FIE – International Fencing Federation on Friday, November 9, 2018