Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Τσερόνο:«Είναι πιθανόν το νέο παγκόσμιο ρεκόρ»

Τσερόνο:«Είναι πιθανόν το νέο παγκόσμιο ρεκόρ»

Η δεύτερη παρουσία της Γκλάντις Τσερόνο στην Ελλάδα θα συνδυαστεί με την ανάδειξη της σε κορυφαία αθλήτρια του μαραθωνίου για το 2018. Η αθλήτρια από την Κένυα θα βραβευθεί σήμερα το βράδυ ως η κορυφαία μαραθωνοδρόμος του κόσμου στο Gala της AIMS, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η 35χρονη (στη φωτογραφία με τον συντάκτη του welovesports, Θοδωρή Νταβέλο) , η οποία ήταν υποψήφια και το 2016, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης, στο Χίλτον.

«Είμαι χαρούμενη που εκλέχθηκα αθλήτρια της χρονιάς από την AIMS και ευτυχής που είμαι στην Αθήνα», είπε αρχικά, ενώ ερωτώμενη για το αν στα σχέδιά της είναι η επίτευξη παγκοσμίου ρεκόρ: «Ναι, είναι πιθανόν. Δεν μπορώ να πω πότε, αλλά με σκληρή προπόνηση μπορεί να έρθει».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είπε: «Ίσως στο μέλλον μπορεί να το προσπαθήσω» και τέλος, για το ποιο θα ήταν το μήνυμά της στη νέα γενιά, τόνισε: «Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχεις και είναι σημαντικό γενικά κάποιος να κάνει αθλητισμό».

Η Τσερόνο ήταν νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Μόσχα στα 10.000 μ., ενώ το 2014 αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον Ημιμαραθώνιο.