Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Έρχονται… “τριγμοί” στο παγκόσμιο τένις!

Έρχονται… “τριγμοί” στο παγκόσμιο τένις!

Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις για ίδρυση του ATP Cup, δημιουργεί ερωτηματικά και ανησυχία για τα τουρνουά προετοιμασίας του Αυστραλιανού Όπεν!

Αρχικά υπήρξε η αναδιάρθρωση του Davis Cup που έφερε τριγμούς και έντονες διαφωνίες ανάμεσα στους κόλπους των τενιστών και από την άλλη η νέα ιδέα της ATP για μια νέα διοργάνωση ομάδων σε επίπεδο εκπροσώπησης χωρών.

Το νεοσύστατο τουρνουά με συνολικό βραβείο 15εκ. δολάρια και πόντους ATP, θα ξεκινήσει το 2020 στην Αυστραλία και θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις όπου θα συμμετάσχουν εθνικές ομάδες αποτελούμενες από πέντε τενίστες η καθεμιά.

Η εποχή διεξαγωγής του (3-12 Ιανουαρίου), θέτει υπό αμφισβήτηση τα τουρνουά που διεξάγονται σε Περθ (Hopman Cup), Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ, τα οποία αποτελούν προθέρμανση για τους τενίστες ενόψει του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς. Ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της Tennis Australia και διευθυντής αγώνων του Όπεν δήλωσε πως κάποια από αυτά τα τουρνουά ίσως πάψουν να υπάρχουν.

“Έχουμε πόλεις που ίσως θέλουν να διατηρήσουν κάποια από τα τουρνουά που κάνουν ή να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στη νέα διοργάνωση. Θα κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές και θα επιλέξουμε τις σωστές πόλεις ενώ κάποια από αυτά τα τουρνουά θα αντικατασταθούν. Είναι κάτι το οποίο μελετάμε” είπε ο Νοτιοαφρικανός παράγοντας.