Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Πρωταθλητές και στο ήθος οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης

Πρωταθλητές και στο ήθος οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης

Το να είσαι ο κορυφαίος στο άθλημά σου είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Όταν τιμάς όμως και το «Ευ Αγωνίζεσθαι» σε όλους τους αγώνες που παίρνεις μέρος τότε κερδίζεις ακόμα περισσότερο τον σεβασμό τον αντιπάλων σου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Κωνσταντίνος Τριγκώνης και Ντάνυ Πασχαλίδης και το αποδεικνύουν σε κάθε διοργάνωση. Το ίδιο έκαναν και στο Barth Cata Cup, στην Καραϊβική. 

Ο κάθε ένας από τους ιστιοπλόους μας έχει στην… πλάτη περισσότερα από 40 χρόνια ενασχόλησης με το υγρό στοιχείο. Αμέτρητοι οι τίτλοι στα παλμαρέ τους αλλά το μεγαλύτερο τρόπαιό τους είναι η καταξίωση στη συνείδηση των ιστιοπλόων όλο του κόσμου. Στην Καραϊβική ολοκληρώθηκε η διοργάνωση Barth Cata Cup και μέχρι την τελευταία κούρσα οι αθλητές μας ήταν πρώτοι -και με διαφορά από τους άλλους- μία λανθασμένη μετάφραση στις οδηγίες πλου τους άφησε εκτός μεταλλίων. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που κανένας από τους αντιπάλους τους δεν έκανε ένσταση – το ελληνικό σκάφος είχε μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα-, οι ίδιοι αποφάσισαν να αποσυρθούν από τον αγώνα αντί να ανέβουν στην πρώτη θέση του βάθρου και για ακόμα μια φορά έδειξαν την ευγένεια και το ήθος που τους διακρίνουν.

«Αντί να στρίψουμε στην τελευταία σημαδούρα αριστερόστροφα, στρίψαμε δεξιόστροφα. Από αυτό δεν κερδίζαμε κάτι απλώς με βάσει τις οδηγίες και τα σχεδιαγράμματα, τα οποία δεν ήταν και ξεκάθαρα, δεν ήταν σωστό. Λίγο η κακή μετάφραση (όλες οι οδηγίες ήταν στα γαλλικά), λίγο το σχεδιάγραμμα και έγινε το λάθος. Από εκεί και πέρα κανένας από τους συναθλητές μας δεν ήθελε να κάνει ένσταση ώστε να ακυρωθούμε διότι ήμασταν μίλια μπροστά. Το πρέπων όμως και το σωστό ήταν να κάνουμε αυτό που κάναμε κι ας χάναμε τον αγώνα διότι οφείλεις σεβασμό σε πολλά άλλα πράγματα. Δε θα μπορούσαμε να σταθούμε μπροστά στον κόσμο γνωρίζαμε ότι κάναμε λάθος κι ας μας το επέτρεπαν οι συναθλητές μας. Στο αθλητικό κομμάτι η απόδοσή μας ήταν για ακόμη μία φορά ολοκληρωτική, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης», δήλωσαν στο welovesports οι, βάσει των διακρίσεων, κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στα catamaran.