Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ο Φέντερερ πάει… Βαρκελώνη

Ο Φέντερερ πάει… Βαρκελώνη

O Ρότζερ Φέντερερ αναμένεται να συμπληρώσει τρία χρόνια χωρίς αγώνα στο χώμα την άνοιξη του 2019, αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τον Άλμπερτ Άγκουστι, τον διευθυντή του Barcelona Open.

Όπως είπε ο Άγκουστι, ο Ελβετός σκέφτηκε το 2018 το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη χωμάτινη σεζόν και υπήρξαν επαφές με το τουρνουά της Βαρκελώνης. Περιμένει να γίνει το ίδιο και την ερχόμενη σεζόν και αν ο “Βασιλιάς” πάρει την απόφαση να επιστρέψει στις χωμάτινες επιφάνειες, είναι αισιόδοξος πως το τουρνουά του θα καταφέρει να του τραβήξει το ενδιαφέρον.

“Είχε έρθει στο τουρνουά μας όταν ήταν πολύ νέος, αλλά δεν επέστρεψε από τότε. Πέρσι είχαμε μιλήσει, άνοιξε μια πόρτα, αλλά τελικά αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη χωμάτινη σεζόν. Τώρα περιμένουμε την απόφασή του για το 2019”, δήλωσε ο Άγκουστι, που είναι πρόεδρος του ιστορικού club της Βαρκελώνης.

“Αν αποφασίσει να παίξει στο χώμα, εμείς είμαστε εδώ. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά έχουμε και μια πολύ καλή σχέση. Ο Άλμπερτ Κόστα κάνει πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό”, πρόσθεσε ο Ισπανός.

O Φέντερερ έδωσε τον τελευταίο του αγώνα στο χώμα, τον Μάιο του 2016, στη Ρώμη, ενώ έχει να αγωνιστεί στο Roland Garros από το 2015. Στο τουρνουά της Βαρκελώνης αγωνίστηκε μια φορά, το μακρινό 2000, όταν ήταν μόλις 19 ετών.

Είναι ένα από τα τουρνουά στο χώμα που την τελευταία 15ετία η κυριαρχία του Ραφαέλ Ναδάλ είναι ανεπανάληπτη, καθώς έχει αναδειχθεί πρωταθλητής στις 11 από τις τελευταίες 14 διοργανώσεις! Φέτος είχε κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον πρώτο τελικό του Έλληνα τενίστα στην καριέρα του.