Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Το WOGG συστήθηκε στο κοινό

Το WOGG συστήθηκε στο κοινό

Η νέα διοργάνωση που αναμένεται να… ταράξει τα ύδατα του ελληνικού και όχι μόνο αθλητισμού συστήθηκε σήμερα στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για το WOGG, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες γυμναστές από όλο τον κόσμο. Το Gala θα είναι κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας μας και όλοι ευελπιστούν να γίνει θεσμός και να… πετάξει και εκτός Ελλάδος.

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν πολλοί αθλητές και αθλήτριες από το χώρος της γυμναστικής, ενώ παράλληλα τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση τόσο ο Υφυπουργός ΑΘλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής κ. Θανάσης Βασιλειάδης.

Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): “Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι Έλληνες πολίτες τα είδωλά τους. Οι αθλητές θα έχουν δυνατότητα να ανταγωνιστούν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπήκε στην τελική ευθεία η διοργάνωση και ελπίζουμε να έχει Παγκόσμιο αντίκτυπο και να γίνει και θεσμός. Θα είμαστε ε΄δω να συμπαρασταθούμε κάθε τρόπο στους αθλητές μας.

Σπύρος Πάντζας (Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής): “Είμαι πολύ περήφανος που στέκομαι δίπλα στους αθλητές που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα μας. Είναι προνόμιο να παρακολουθούμε αυτούς τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους και το ήθος τους έχουν τιμήσει την πατρίδα μας. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και τη διοργάνωση για την πρωτοβουλία αυτή που θα φέρει Ολυμπιονίκες από 20 χώρες.”

Δημήτρης Ράφτης (Ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης γυμναστικής): “Θα υπάρχει μεγάλη λάμψη στο Καλλιμάρμαρο. Εξαιρετική ιδέα που θα γίνει πραγματικότητα. Θα παρέχει στο αθλητικό κοινό μια μεγάλη διοργάνωση και να συμμετέχει διαδραστικά. Θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά βλέποντας μύθους της γυμναστικής να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Είναι μια περίφημη ευκαιρία να παραδειγματίσει τους ικανούς ανθρώπους που έχουν όραμα να μη μένουν στη σκιά ασήμαντων που έχουν επιφανείς θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παράξουν μεγάλα πράγματα. Εύχομαι να γίνει παγκόσμιο γεγονός.”

Ελένη Δόικα (Olympian, Ανσάμπλ Ρυθμικής Γυμναστικής 2012-2016): “Για πρώτη φορά η γυμναστική θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να δει ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που δεν έχει την απαιτούμενη προσοχή. Οι αθλητές δε θα ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους αλλά τον τέλειο εαυτό τους. Δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό με την ψήφο του να αποφασίσει για το καλύτερο.”

Ολυμπία Δραγούνη (Χορογράφος-προπονήτρια Παγόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας Γυμναστικής για όλους): “Ζούμε μια σπουδαία στιγμή καθώς όλα τα αθλήματα συσπειρώνονται για ένα σκοπό σε ένα τόσο σημαντικό και σπουδαίο στάδιο. Η οικογένεια της γυμναστικής θα είναι εκεί και θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή.”

Θανάσης Βασιλειάδης (Πρόεδρος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας): “Σήμερα ένα ένα πρωτοποριακό γεγονός που θα το κάνουμε θεσμό. Όταν συζητήθηκε η ιδέα ξεκίνησε για να γίνει σε κλειστό χώρο. Ρίσκο το Καλλιμάρμαρο, όμως χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Αισθανόμαστε χαρούμενοι γιατί θα το θυμούνται για πολλά χρόνια! Δε θα μείνει μόνο στα στενά πλαίσια της καλύψεις, καθώς θα αναμειχθεί και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Οι πρεσβευτές θα μαγέψουν το κοινό και σας ευχαριστώ όλους. Ελάτε να δείτε όλοι τον αγώνα γιατί θα ανταγωνιστούν τον εαυτό τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή η ιδέα.”

Ιωάννης Πάνου (Γενικός Γραμματέας Ενόργανης Γυμναστικής): ‘Θα βρίσκονται 20 αθλητές από 20 χώρες, οι οποίοι είναι όλοι καλεσμένοι από τους δικούς μας Ολυμπιονίκες και αθλητές. Κάθε θεατής θα μπορεί να ψηφίσει μέχρι τέσσερις αθλητές, όπου κάθε ψήφος θα μετατρέπεται σε ευρώ με σκοπό να δοθεί το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στη γυμναστική! Μετά τη διοργάνωση θα υπάρχει εκδήλωση για 1000 vip, όπου κάθε πρόσκληση θα κοστίζει 100 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ομοσπονδία για να βοηθήσει τους αθλητές για το δρόμο στο Τόκιο.”

Λευτέρης Πετρούνιας (Χρυσός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής): “Από μικρός είχα όνειρο να γίνει δημοφιλές το άθλημα στη χώρα. Θεωρώ πως με αρκετή βοήθεια έχουμε καταφέρει να γίνει η ενόργανη γνωστή. Ένας αγώνας στην Ελλάδα είναι αυτό που έλειπε και χαίρομαι γιατί είναι πολύ θετικό γεγονός. Η γυμναστική στο ύπαιθρο είναι συναρπαστικό γιατί δεν το έχουμε ξαναζήσει και έχω μεγάλη περιέργεια για το αποτέλεσμα αν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλό. Η επαφή του κόσμου με τους αθλητές θα είναι σε απευθείας επαφή και θα μπορεί να κρίνει τον καλύτερο. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να σκέφτεσαι πως ο μοναδικός σου αντίπαλος είναι ο εαυτός σου. Θα δώσουμε ραντεβού τον Ιούλιο για μια συναρπαστική διοργάνωση.”

Βασιλική Μιλλούση (μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής): “Είχα τη χαρά να είμαι σε πολλά Gala και δυστυχώς δεν ήταν δημοφιλής η γυμναστική στην Ελλάδα και δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνει μια ιδιαίτερη διοργάνωση και είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ. Ως πρόεδρος των αθλητών θα προσκαλέσω όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα να έρθουν να μας δουν και να μας βοηθήσουν.”

Βλάσης Μάρας (παγκόσμιο πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής): “Ήθελα να αγωνιστώ σε εξωτερικό χώρο, ύστερα από ένα βίντεο που είδα στο διαδίκτυο και με έκανε να ζηλέψω τον αθλητή που αγωνιζόταν στο Καλλιμάρμαρο. Είναι τιμή να ανέβω στο μονόζυγο εκείνο το βράδυ. Σκοπός μου είναι να μάθουν τα παιδιά τον κόσμο της γυμναστικής και να δουν αθλητές που έχουν βοηθήσει να φτάσει το άθλημα σε τόσο υψηλό επίπεδο.”

Νίκος Ηλιόπουλος (πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής): “Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι η αγάπη που έχουν δείξει οι συναθλητές μου σε Ελλάδα και εξωτερικό για να γίνει αυτό το Gala. Στις 7 Ιουλίου όσοι έρθουν θα νιώσουν και θα δουν κάτι μοναδικό.

Ευαγγελία Πλυτά (Πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής): “Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστό σε Πανεπιστήμια τη διοργάνωση και με βοήθησαν να δω τη σχέση που έχει ένας αθλητής με το άθλημα που αγαπάει.”

Απόστολος Κουταβάς (πρωταθλητής τραμπολίνο): “Θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω ευρέως γνωστό το WOGG σε Πανεπιστήμια και σχολές, καθώς ακόμα σπουδάζω και αυτό θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ το ρόλο που έχω.”

Λίλα Κασάπογλου(πρωταθλήτρια τραμπλίνο): “Είναι μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή αυτή, καθώς θα συμμετάσχω σε ένα θρυλικό στάδιο όπως το Καλλιμάρμαρο. Θα μπορέσουμε να δούμε πόσο κοντά στην τελειότητα βρισκόμαστε όλοι οι αθλητές. Μακάρι το θέαμα να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ότι περιμένουμε.