Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ “Επίμονοι Θεσσαλονικείς” οι Τριγκώνης – Πασχαλίδης

“Επίμονοι Θεσσαλονικείς” οι Τριγκώνης – Πασχαλίδης

Στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς» ανήκουν πλέον οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης. Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης τίμησε τους δύο κορυφαίους αθλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η απονομή των παπύρων και των μεταλλίων τιμής έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης και του Μορφωτικού Ιδρύματός της, Νίκο Καρρά, ο οποίος εξήρε την προσφορά του Κώστα Τριγκώνη και του Ιορδάνη Πασχαλίδη στον αθλητισμό και αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος στην ομόφωνη απόφαση να τιμηθούν ως «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

Ακολούθησε προβολή βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την καριέρα των δύο τιμώμενων πρωταθλητών, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Άκης Τσαλίκης. Αναφερόμενος στον Ιορδάνη Πασχαλίδη, μίλησε μεταξύ άλλων για το ταλέντο που είχε από το ξεκίνημα της καριέρας του, τη μεθοδικότητά του, αλλά και το πόσο αυστηρός είναι με τον εαυτό του, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανιδιοτελή του αγάπη για το άθλημα και τη διάθεσή του να προσφέρει στα νέα παιδιά. Χαρακτηριστικό ήταν το κλείσιμο της ομιλίας του. Αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με ταραγμένη θάλασσα σε διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού, που βρισκόταν και ο ίδιος ως ιστιοπλόος σε κοινό σκάφος με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ντάνης είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς πάνω του» .

Κατά την ομιλία του ο Κώστας Τριγκώνης αναφέρθηκε στη “δικιά” του Θεσσαλονίκη και, όπως είπε, από μικρό παιδί οραματίστηκε το μέλλον του στη θάλασσα. Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταφέρουν στα νέα παιδιά την εμπειρία τους ώστε να τοος ξεπεράσουν.