Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Στον… πάγο η πυγμαχία

Στον… πάγο η πυγμαχία

Θολό και γεμάτο ύποπτες… πτυχές είναι το “τοπίο” στην παγκόσμια πυγμαχία. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ΑΙΒΑ) Γκαφούρ Ρακχίμοβ, σύμφωνα με την αντίστοιχη ΣΔΟΕ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είναι μέλος διεθνούς σπείρας (Circle Βrothers) και κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών με αποτέλεσμα η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να έχει βάλει το άθλημα στον… πάγο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ διαβεβαίωσε τους αθλητές ότι θα γίνει με κάποιο τρόπο ένα τουρνουά μποξ αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση για τον τρόπο που θα διεξαχθεί.

Στόχος των ανθρώπων της ΔΟΕ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρεθεί κάποιος τρόπος για να διεξαχθεί ένας αγώνας χωρίς την ανάμειξη των ανθρώπων της ΑΙΒΑ. Εξάλλου, ο πρόεδρος της είναι, εξαιτίας των σχέσεων του με τη δικαιοσύνη, ανεπιθύμητος σε πολλές χώρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε μπορεί να διατηρήσει ούτε τραπεζικό λογαριασμό στη Λοζάνη διότι καμία τράπεζα δε δέχεται χρήματα για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες πηγές. Μάλιστα, κορυφαία τράπεζα της Ελβετίας ζήτησε από την AIBA να μεταφέρει αλλού τα χρήματά της διότι “κινδυνεύει η φήμη της τράπεζας”.

Ο Ρακχίμοβ από την πλευρά του προσπάθησε να διαβεβαιώσει τη ΔΟΕ για την αθωότητα του και να τους πείσει ότι οι κατηγορίες είναι στημένες και προέρχονται από τις προηγούμενες αρχές του Ουζμπεκιστάν. Οι Circle Βrothers είναι διεθνή εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών. Ύποπτοι ως μέλη της οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί ότι είναι γκάνγκστερς, όπως ο Ρώσος Ζακχάρι Καλάσοβ, ο Κάμχρι Κολμπάγιεφ από το Κιργκιστάν κ.α, με βιογραφικά… πολλών σελίδων και πληροφορίες που προέρχονται, μεταξύ άλλων, και από διαρροές από τα WikiLeaks.

H ΔΟΕ έχει ξεκινήσει έρευνα, η οποία εποπτεύεται από τον “ισχυρό” άνδρα τη παγκόσμιας πάλης Νενάτ Λάλοβιτς και από τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξαρτηθεί εάν θα ανασταλεί η αναγνώριση της ΑΙΒΑ, κάτι που θα σημαίνει ότι το αρχαίο ολυμπιακό άθλημα θα κινδυνεύσει να μη βρεθεί στο Τόκιο. Ο Μπαχ έχει διαβεβαιώσει τους αθλητές να μην ανησυχούν και ότι θα βρει λύση. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και το τι μέλει γενέσθαι θα αποφασιστεί τον Ιούνιο με την Οργανωτική Επιτροπή “Τόκιο 2020” να ενημερώνει ότι τα χρονικά περιθώρια θα είναι πολύ… στενά για τη διοργάνωση.

  • Η φωτογραφία προέρχεται από αγώνα αγώνα και δε σχετίζεται με το θέμα.