Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Στη Βουδαπέστη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 (pics)

Στη Βουδαπέστη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 (pics)

Η Βουδαπέστη ανακοινώθηκε σήμερα από την IAAF πως θα είναι η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου τον Ιούλιο του 2023. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ήταν η μοναδική υποψήφια που παρουσίασε κάτι καινοτόμο από την παραδοσιακή μορφή των αγώνων έως τώρα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου είχε δηλώσει από τον Ιούλιο που η Βουδαπέστη ήταν το φαβορί και σήμερα αυτή η δήλωση επιβεβαιώθηκε. Το κυρίως στάδιο των αγώνων θα έχει χωρητικότητα 40 χιλιάδες θέσεις και θα βρίσκεται στις εκβολές του Δούναβη, όπου βρίσκεται ακόμα στη φάση των σχεδίων.

Οι άνθρωποι πίσω από την επιτυχία αυτή για την Ουγγαρία θεωρούν πως η απόφαση αυτή θα βοηθήσει πολύ και την ανάπτυξη των αθλημάτων στους νέους. Στο παρελθόν η Βουδαπέστη έχει διοργανώσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου το 1966 και το 1998, όπως και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 1989 και το 2004.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε πως η οικοδέσποινα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος θα είναι η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, μιας χώρας όπου έχει μεγάλη παράδοση και τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων”, ήταν τα λόγια του προέδρου της IAAF.

Δείτε προσχέδια της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων

Photo Credits: insidethegames.biz