Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της εθνικής γυναικών

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της εθνικής γυναικών

Με τις αναμετρήσεις της έκτης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε χτες βράδυ στις γυναίκες το στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019. Για τις χώρες που περιορίστηκαν στην τελευταία θέση των γκρουπ του επιπέδου Β, η διοργάνωση τελείωσε εδώ.

Οι τρίτες από τα γκρουπ του επιπέδου Α, καθώς και οι δύο πρώτες από τα γκρουπ του επιπέδου Β (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που την Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας νίκησε 3-1 τη Νορβηγία και κατετάγη δεύτερη στο τρίτο γκρουπ) πάνε στο στάδιο 2 για να διεκδικήσουν τα 10 εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση της Ναντ.

Από τις τελικές βαθμολογίες προκύπτουν και οι υποψήφιοι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας. Το νέο προκριματικό στάδιο είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο και θα έχει γκρουπ των 3ων ή των 4ων ομάδων. Τα παιχνίδια θα γίνουν πάλι με το σύστημα «ένας προς όλους», αλλά συγκεντρωτικά σ’ ένα Σαββατοκύριακο για το κάθε γκρουπ και σε πόλεις, που θα οριστούν μετά την κλήρωση.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στο επίπεδο Β των γυναικών ήταν τα εξής:

Βουλγαρία-Σκωτία 3-0

Ισραήλ-Φιλανδία 2-3

Ελλάδα-Νορβηγία 3-1

Ελλάδα-Νορβηγία 3-1

Σλοβακία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-1

Δανία-Εσθονία 3-2

Τις δύο πρώτες θέσεις και το δικαίωμα να συνεχίσουν στη διοργάνωση πήραν κατά σειρά η Σερβία και η Βουλγαρία από το 1ο γκρουπ, η Τουρκία και η Εσθονία από το 2ο, η Αγγλία και η Ελλάδα από το 3ο, η Λιθουανία και το Ισραήλ από το 4ο και η Σλοβακία με το Βέλγιο από το 5ο. Επίσης, στις υποψήφιες αντιπάλους της Ελλάδας είναι και οι έξι ομάδες, που έμειναν στην τελευταία θέση των γκρουπ του επιπέδου Α. Στην 3η θέση περιορίστηκαν από το 1ο γκρουπ το Αζερμπαϊτζάν, από το 2ο η Ιταλία, από το 3ο η Ρωσία (που σημειωτέον ήταν επικεφαλής), από το 4ο η Ισπανία, από το 5ο η Ελβετία και από το 6ο η Σλοβενία.

Το τέλος του σταδίου 1 ανέδειξε τις 12 ομάδες, που ήδη πέρασαν στα τελικά. Συνολικά είναι 14 προς το παρόν διότι υπολογίζονται η διοργανώτρια Γαλλία και οι κάτοχοι των τίτλων Γερμανία στους άνδρες και Ρουμανία στις γυναίκες, που πέρασαν απευθείας. Στο στάδιο 2 θα κριθούν οι υπόλοιπες 10 θέσεις στο όριο των 24 συμμετοχών.

«Θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας, καθώς στον όμιλό μας θα έχουμε σίγουρα ομάδα από την 1η κατηγορία (σ.σ. επίπεδο Α), αλλά και νικήτρια από όμιλο της δικής μας κατηγορίας (επίπεδο Β). Σε κάθε περίπτωση όμως, θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», ανέφερε σ’ ένα σημείο των δηλώσεών του ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε ευτυχής για την αρχική πρόκριση και ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας κάνοντας απλά την επισήμανση ότι τα κορίτσια μπορούσαν ν’ αποδώσουν καλύτερα στα παιχνίδια με την Αγγλία.

Στους άνδρες η εθνική μας ομάδα είχε εξασφαλίσει από την 5η αγωνιστική την πρωτιά στο 6ο γκρουπ και πέρασε πανηγυρικά στα τελικά. Χτες βράδυ οριστικοποιήθηκε και η πρόκριση της Ρωσίας, η οποία νίκησε 3-0 στο Λουξεμβούργο και κατέκτησε τη 2η θέση υστερώντας στην ισοβαθμία με την Ελλάδα στους 7 βαθμούς. Επίσης από το επίπεδο Α των ανδρών προκρίθηκαν άμεσα στην τελική φάση η Αυστρία και η Πορτογαλία από το 1ο γκρουπ (σε τριπλή ισοβαθμία με την Ουγγαρία μάλιστα), η Σλοβενία από το 2ο (απομένει για τη 2η προνομιούχο θέση το παιχνίδι Ρουμανίας-Βελγίου στις 14 Δεκεμβρίου), η Σουηδία και η Ισπανία από το 3ο, η Πολωνία και η Τουρκία από το 4ο και η Λευκορωσία με τη Σλοβακία από το 5ο. Οι 3ες των γκρουπ από το επίπεδο Α και οι δύο 1ες από τα γκρουπ του επιπέδου Β πάνε κι εδώ στο στάδιο 2 για τα 10 εναπομείναντα εισιτήρια.