Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Παπαχρήστου και Γκουλίεβ κορυφαίοι αθλητές των Βαλκανίων

Παπαχρήστου και Γκουλίεβ κορυφαίοι αθλητές των Βαλκανίων

 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου και Ραμίλ Γκουλίεβ (Τουρκία) απέσπασαν τον τίτλο της κορυφαίας Γυναίκας και του κορυφαίου Άνδρα αντίστοιχα, στα Βαλκάνια για το 2018.

Οι δύο σπουδαίοι αθλητές τιμήθηκαν στο Γκαλά της ABAF, το οποίο έγινε σήμερα στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου και της ΕΑΑ Αρνε Χάνσεν, καθώς και μέλη των ομοσπονδιών της Ένωσης των Βαλκανίων.

Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε πολύ καλή σεζόν με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Στην ίδια διοργάνωση ο Τούρκος σπρίντερ, ο οποίος έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας εκ των κορυφαίων,  τερμάτισε σε 19.76 τα 200 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ουκρανός σφυροβόλος Μιχαίλο Κόχαν, ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε αναδείχθηκε κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες απέσπασε η Αλεξάνδρα Νάτσεβα (Βουλγαρίλα), νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο τριπλούν και δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ.