Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Σπουδαίες διοργανώσεις τζούντο στην Ελλάδα

Σπουδαίες διοργανώσεις τζούντο στην Ελλάδα

Η Ελλάδα από την επόμενη χρονιά και έως το 2021, θα αποτελέσει την έδρα πολλών και σημαντικών διεθνών ραντεβού του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου τζούντο.

Η αρχή θα γίνει το 2019 με δύο διοργανώσεις στις κατηγορίες U21 και U18. Το διήμερο 23-24 Μαρτίου θα γίνει στην Αθήνα το «Iliadis Cup» (Junior European Judo Cup), το οποίο θα συνδυαστεί και με προπονητικό καμπ (25-28/3) ενώ τον Οκτώβριο του 2019, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 (Cadet European Judo Cup). Το επίσημο καλαντάρι της EJU αναφέρει ως έδρα του τουρνουά την Ρόδο, ωστόσο δεν αποκλείεται να «μετακομίσει» στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Το 2020 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, των Βετεράνων και το Kata, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, ενώ στα… σκαριά βρίσκεται και η ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο κερδίζει το χαμένο έδαφος. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα φιλοξενήσει μερικές από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις που κοσμούν το καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο. Νιώθουμε τιμή που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται εκ νέου, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν πριν από δύο χρόνια, με την προσωρινή διοίκηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης.