Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Είναι ανακουφιστικό να ξέρεις πως έχεις συνεχιστές”

“Είναι ανακουφιστικό να ξέρεις πως έχεις συνεχιστές”

Αυτό το διάστημα διαπρέπει στο Μαναρίνο της Ιταλίας, όπου βρίσκεται έναν αγώνα μακριά από τον τελικό της διοργάνωσης. Για τη συγκεκριμένη κυρία όμως δε χρειάζονται συστάσεις, καθώς μέχρι σήμερα είναι η καλύτερη τενίστρια που έχει βγάλει ποτέ η χώρα μας. Ο λόγος για τη Λένα Δανιηλίδου.

Η 37χρονη έχει φτάσει μέχρι το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία της γενιάς της. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τένις το 1996 και έκτοτε μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές στα κορτ. Μέχρι και σήμερα η βαθμολογική της θέση παραμένει… άπιαστη από τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη.

Το welovesports.gr επικοινώνησε με την πρωταθλήτρια μας, η οποία μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρεται στη νέα γενιά του τένις που συνεχίζει το έργο της, στις θυσίες που έχει κάνει στην καριέρα της, στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη και φυσικά στην Ελλάδα μας.

Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς κόσμος που σας θαυμάζει, σας αγαπάει και έβλεπε τη ζωή σας στα κορτ. Με μεγάλη χαρά σας είδαμε να είστε στις κορυφαίες. Τι κάνει η Λένα Δανιηλίδου τα τελευταία χρόνια;

Όπως γνωρίζετε συνεχίζω και λαμβάνω μέρος σε τουρνουά και παράλληλα όσο διάστημα περνάω στην Ελλάδα, που τυχαίνει πλέον να είναι περισσότερο, πέραν των προπονήσεων και των απαιτήσεων που συνεχίζω να έχω από τον εαυτό μου,έχω αρχίσει με σωστό προγραμματισμό να πραγματοποιήσω την υλοποίηση ενός project το οποίο θα αφορά την μεταλαμπάδευση των γνώσεων της καριέρας μου στον ελλαδικό χώρο.

Έχετε φτάσει μέχρι το Νο14. Τι ήταν αυτό που αποκομίσατε από τη συνολικότερη παρουσίας στις κορυφαίες του κόσμου;

Αυτό που έχω αποκομίσει από την παρουσία μου στις κορυφαίες του κόσμου είναι πως η κορυφή κατακτιέται και αν είσαι τυχερός σε δέχεται σε αυτή τη θέση να συμπορεύεσθε μαζί. Αν πάλι ξεπεράσεις τα όρια ηθικά, προσωπικά ακόμα και τενιστικά (άμιλλα,σεβασμός,πρωταθλητισμός) τότε η κορυφή θα αλλάξει χέρια. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα πέτυχα και που πάντα η ζωή μου έδειχνε το δικό μου μονοπάτι ακόμα και αν αυτό έτυχε να είναι μοναχικό.

 Έχετε κάνει λάθη στη καριέρας σας και αν ναι ποια;

Λάθη, μία λέξη σκληρή και δύσκολη. Φυσικά και έχω κάνει λάθη, φυσικά και αυτά με άλλαξαν, φυσικά και το αποτέλεσμα ενός λάθους στο τέλος φέρνει την ισορροπία! Το σημαντικότερο όλων των δικών μου λαθών είναι το λάθος του να αποφεύγω να κάνω λάθη. Αυτή η σκέψη με συντρόφευε πάντα από την αρχή της δικής μου πορείας.

Ποια ήταν η στάση της Ομοσπονδίας απέναντί σας; Σας βοήθησε;

Στην Ελλάδα ο θεσμός της Ομοσπονδίας είναι ένας θεσμός. Αναφορικά με τον ρόλο της απέναντί μου θα έλεγα απλά ένα ευχαριστώ.

Οι επιτυχίες σας οφείλονται καθόλου στη βοήθεια της ομοσπονδίας ή είναι καθαρά κόποι που έχει κάνει η οικογένειά σας;

Οι επιτυχίες μου βασίζονται αρχικά σε θυσίες και κόπους που έχουν γίνει από νωρίς από εμένα την ίδια και φυσικά από την οικογένεια μου που μου συμπαραστάθηκε από τα πρώτα μου βήματα.

Ποια είναι η άποψή σας για τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη;

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη είναι δύο επαγγελματίες τενίστες που αγαπούν αυτό που υπηρετούν. Είναι ανακουφιστικό να ξέρεις πως έχεις συνεχιστές και μάλιστα δύο σε μία χώρα, τη χώρα μας που τίποτα δεν σου χαρίζεται. Εύχομαι λοιπόν και στους δύο να δουν τους εαυτούς τους στον χώρο όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Τι θα ήθελε να πει η Λένα σε όλους αυτούς τους θαυμαστές και φίλους του τένις στην Ελλάδα;

Στους θαυμαστές θα ήθελα να πω ευχαριστώ για την στήριξη και υποστήριξη τόσων ετών. Στους φίλους του αθλήματος θα έλεγα διαδώστε το… κάντε ο καθένας τους φίλους του, φίλο του αθλήματος. Γενικά σε θαυμαστές και φίλους θα έλεγα θαυμάστε το άθλημα και γίνετε φίλοι με αυτό, θα σας αγαπήσει σίγουρα.

Κάποτε όλοι σας κυνηγούσαν και ήθελαν μια συνέντευξή σας. Μετά έμειναν να ασχολούνται μόνο οι εξιδεικευμένοι. Σας στενοχωρεί αυτό;

Όταν κάποιος τα έχει καλά με τον εαυτό του και έχει την ωριμότητα να δεχθεί και να αποδεχθεί πως είμαστε μία χώρα που το σύστημα λειτουργεί ακριβώς έτσι όπως το περιγράφετε στην ερώτησή σας, τότε σας απαντάω ανεπιφύλακτα πως ΟΧΙ δε με ενοχλεί. Είμαι γεμάτη από το τότε και από το τώρα των… συνεντεύξεων!

Στην αγαπημένη σας Θεσσαλονίκη βρίσκετε χρόνο να πάτε;

Για αυτή την πόλη μπορώ να πω πως πλέον βρίσκω χρόνο να την επισκεφθώ και να τη ζήσω έντονα, αλλά και οικογενειακά αναπληρώνοντας τα κενά της απουσίας μου τόσων ετών. Είναι η πόλη μου, οι άνθρωποί μου, η αρχή μου, από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι και ίσως αυτό να είναι και ένας λόγος που δεν θα την προδώσω.

Από το εξωτερικό παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Τι σας στενοχωρεί και τι σας ικανοποιεί;

Πάντα παρακολουθούσα και παρακολουθώ τα ελληνικά τεκταινόμενα. Είναι περίεργο αλλά πάντα θεωρούσα πως η δική μας χώρα έχει μία δική της γεύση, γλυκιά και πικρή την ίδια στιγμή, μία σχέση αγάπης και μίσους για ένα ή και για όλα αυτά που την ταλανίζουν ή που την κάνουν μαγική. Επομένως, την ίδια στιγμή που θα με πονέσει κάτι δικό της θα βρεθεί κάτι άλλο που θα μου δείξει πόσο μεγάλη είναι η ικανοποίησή μου να είμαι Ελληνίδα.