Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ LIFESTYLE Η Κορακάκη, η Δράμα και ο υπέροχος κόσμος της…

Η Κορακάκη, η Δράμα και ο υπέροχος κόσμος της…

Η Άννα Κορακάκη μπορεί να είναι η Άννα όλης της Ελλάδος αλλά, πρώτα από όλα, είναι η Άννα της Δράμας. Λατρεύει την ιδιαίτερη πατρίδα της και κάθε φορά που της δίνεται η ευκαιρία το αποδεικνύει. Έτσι και χθες βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του λευκώματος «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων μπροστά από τα μάτια του «χρυσού» κοριτσιού της σκοποβολής πέρασε το παρελθόν και το παρόν της Δράμας μέσα από ασπρόμαυρες και έγχρωμες εικόνες. Τα βυζαντινά τείχη, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα οθωμανικά χρόνια, τα τζαμιά, τα αρχοντικά των καπνεμπόρων και οι καπναποθήκες. Οι καλεσμένοι που βρέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη, μέσα από τη δύναμη της εικόνας, “περιπλανήθηκαν” στα παλιά σοκάκια της πόλης, στα μικρομάγαζα, “δροσίστηκαν” στα αιωνόβια πλατάνια του Κήπου και “γεύτηκαν” νερό από τις δεκάδες πηγές που εδώ και αιώνες αναβλύζουν από το υπέδαφος. Εξάλλου η ετυμολογία του ονόματος της Δράμας προέρχεται από το «Ύδραμα – Δύραμα».

Και ύστερα η εικόνα μετέφερε τους καλεσμένους της, καλά διοργανωμένης, εκδήλωσης στις ομορφιές της φύση που προίκισε γενναιόδωρα τον νομό της Μακεδονίας. Στον κάμπο με τα σιτηρά και τα βαμβάκια, στους αμπελώνες, στα λιβάδια με τους κρόκους, στα οινοποιεία, στα λατομία, αλλά και στην πανίδα της περιοχής. Ζαρκάδια, λύκοι, χρυσαετοί, λαγοί, σκίουροι παρήλασαν μέσα από την οθόνη και “χαιρέτισαν” τους παρευρισκόμενους μέσα από τους καμβάδες τους, στον χώρο της έκθεσης.

Μέσα στον υπέροχο κόσμο της Δράμας και η Άννα Κορακάκη, η οποία γίνεται γέφυρα στο παρόν και στο μέλλον της πόλης. Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ξεκουράζεται αυτή την εποχή και από το νέο έτος θα ξαναρχίσει τις προπονήσεις ώστε να διεκδικήσει τις διακρίσεις του μέλλοντος. Η πρωταθλήτρια ξεναγήθηκε στην έκθεση, θαύμασε τη συλλογή με τις φωτογραφικές μηχανές και, όπως ήταν αναμενόμενο, ενθουσιάστηκε από συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής που θυμίζει πιστόλι.

Η Άννα Κορακάκη είχε και άλλον ένα λόγο να είναι διπλά υπερήφανη για την τόσο ωραία δουλειά που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Εμπνευστής της ιδέας και ενορχηστρωτής της προσπάθειας είναι ο Άρης Θεοδωρίδης, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που προσπαθεί να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις την ιδιαίτερη πατρίδα τους και αποτελεί έναν από τους καλύτερους φίλους της οικογένειας Κορακάκη. Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τον ίδιο ενώ οι έγχρωμες φωτογραφίες του λευκώματος είναι των Κώστα Βιδάκη και Νίκου Πέτρου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Πέμπτη και Κυριακή 10.00-18.00 και Παρασκευή και Σάββατο 10.00 – 22.00.