Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η βάση του κλασικού αθλητισμού καταδικάζει το αθλητικό Νομοσχέδιο

Η βάση του κλασικού αθλητισμού καταδικάζει το αθλητικό Νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκαν στο Ναύπλιο οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου του ΣΕΓΑΣ για το σήμερα και την αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι πρόεδροι και τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ όλης της χώρας και αποτελεί από τις κορυφαίες διαδικασίες της Ομοσπονδίας καθώς αναπτύσσονται μια σειρά από καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του οικοδομήματος του στίβου στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ.Παναγόπουλος επεσήμανε πως «η φετινή ήταν μα εξαιρετική χρονιά, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και εκ μέρους του ΔΣ θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς εσάς και προς όλη την οικογένεια του στίβου για τις μεγάλες επιτυχίες που πετύχαμε».

Σχετικά με το σχέδιο του αθλητικού νόμου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως αντί να είναι σύγχρονο και να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού δυστυχώς είναι σε λάθος κατεύθυνση. 
Στη συνέχεια ο κ Παναγόπουλος ανέλυσε τις κατευθύνσεις του ΣΕΓΑΣ προς το διεθνές επίπεδο «παρεμβάσεις με γραπτές προτάσεις προς τις διεθνείς Ομοσπονδίες σχετικά με το μέλλον του στίβου, την διοργάνωση αγώνων και τον προβληματισμό μας αλλά και τις παρεμβάσεις μας γύρω από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό, όπως το ράνκινγκ”.
Για το εσωτερικό ζήτησε περισσότερη δουλειά και πάθος για την επίτευξη των στόχων, με την ευχή το 2019 να έχουμε πάλι την ικανοποίηση και έναν απολογισμό επίσης με θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής είπε ότι «η επόμενη διετία είναι μια αρκετά δύσκολη αγωνιστική περίοδος κι αυτό λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που είναι το Φθινόπωρο και επιμηκύνει την ετοιμότητα των πρωταθλητών και δεύτερον γιατί η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε. Παράλληλα όμως είμαι αισιόδοξος κυρίως γιατί μια καινούργια γενιά θα ενισχύσει τις ομάδες μας στα αγωνίσματα δρόμων».

Δεν έκρυψε και αυτός πως «Η Πολιτεία αντί να μας βοηθήσει μας δημιουργεί προβλήματα και συνεχώς απαξιώνει τα προβλήματά μας. Το Νομοσχέδιο που πρόσφατα παρουσιάστηκε, αν γίνει νόμος και αν δεν διαλύσει τον αθλητισμό το λιγότερο που θα πετύχει είναι η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν μας βοηθάει αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα με αναχρονιστικές διατάξεις και όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει και έχουμε τοποθετηθεί δημοσίως απαιτώντας να αλλάξουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Οικοδεσπότες, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος και το μέλος του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μπόλας.