Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Ο Τσιτσιπάς έχει τα εφόδια για να φτάσει μακριά”

“Ο Τσιτσιπάς έχει τα εφόδια για να φτάσει μακριά”

Το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά είναι πλέον συνυφασμένο με το μέλλον το ανδρικό τένις!

“Πιστεύω πως υπάρχουν τρεις-πέντε παίκτες που έχουν όλα τα εφόδια, αρκετή αυτοπεποίθηση και τη φυσική κατάσταση για να φτάσουν πολύ μακριά. Δεν έχει συμβεί ακόμα και ελπίζω πως θα δω αυτούς τους νέους παίκτες να κερδίζουν Grand Slam. Πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Κάρεν Κατσάνοφ, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Μπόρνα Τσόριτς“, δήλωσε ο Τζον ΜακΕνρό στη Daily Mail.

Όσον αφορά την αδυναμία του, Νικ Κύργιο, για τον οποίο πολλές φορές έχει τονίσει πως πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο παίκτη της νέας γενιάς, ο 59χρονος Αμερικανός είπε: “Πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός πως αυτή είναι η δουλειά του. Να γίνει επαγγελματίας μέσα και έξω από τα γήπεδα, επειδή είναι καλό παιδί. Θα μπορούσε να είχε γίνει ο καλύτερος τενίστας από όλους όσοι έχουν βγει την τελευταία δεκαετία.”

O “Johnny Mac” είπε λίγα λόγια και για τον Άντι Μάρεϊ, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο προσπαθεί να επαναφέρει το σώμα του στην καλύτερή του κατάσταση και να κάνει μια επάνοδο στο tour.

“Τα τελευταία 10 χρόνια κέρδιζε majors και ήταν ένας από τους καλύτερους χάρη στη φυσική του κατάσταση. Αν βρεθεί ξανά στο 100% του, θα επιστρέψει στο Top 10 μέσα σε έξι-εννιά μήνες. Αν είναι όμως στο 80% του, πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη. Αν δούμε τι πέτυχε ο Φέντερερ στα 36 του, αν δούμε τον Ναδάλ ή τον Τζόκοβιτς που ξαφνικά ήταν ο παλιός Τζόκοβιτς φέτος. Είμαι σίγουρος πως θα δει αυτούς τους παίκτες και θα σκεφτεί πως πρέπει να δουλέψει για να κάνει το ίδιο.”