Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Επιστροφή με χάλκινο μετάλλιο

Επιστροφή με χάλκινο μετάλλιο

Με χάλκινο μετάλλιο γιόρτασε την επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Ανδρέας Τιλελής. Ο αθλητής της κωπηλασίας πήρε μέρος στο όπεν βρετανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας εσωτερικού χώρου. Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου και ο Ανδρέας Τιλελής αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Δημήτρη Μούγιου

Ο αγώνας αποτελούσε κριτήριο για την επιλογή αθλητών για τη στελέχωση της κωπηλατικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας και, όπως είναι γνωστό, η κωπηλασία στη Βρετανία είναι κάτι σαν… εθνικό άθλημα. «Επέστρεψα εκεί που ανήκω κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο σε μία πολύ δυνατή διοργάνωση. Όλα τα χρόνια της απουσίας μου πέρασα από δύσκολα μονοπάτια, τα οποία εγώ διάλεξα στη ζωή μου. Δε κοιτάζω πίσω παρά μόνο μπροστά», δήλωσε ο κωπηλάτης και ευχαρίστησε τους δικούς του ανθρώπους και τον Δημήτρη Μούγιο για την υποστήριξη. 

«Ο αθλητισμός είναι μία πυξίδα και εκεί που νιώθεις ότι όλα έχουν τελειώσει σου δείχνει τον σωστό δρόμο», δήλωσε ο Δημήτρης Μούγιος και αναφερόμενος στην κωπηλασία εσωτερικού χώρου, μας είπε: «Η κωπηλασία εσωτερικού χώρου έχει ξεκινήσει ως τρόπος προπόνησης για τους κωπηλάτες όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την προπόνηση σε βάρκα (πολύ αέρας, χαμηλές θερμοκρασίες, τραυματισμοί, εργομετρικό τεστάρισμα). Τα τελευταία χρόνια τα οφέλη της κωπηλασίας στην φυσική κατάσταση  έχουν εντοπιστεί από αθλητές άλλων αθλημάτων καθώς η κωπηλασία φημίζεται ως το κατεξοχήν άθλημα για ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση.  Πολύ δημοφιλής έχει γίνει στους αθλητές του cross fit αλλά και στους ιστιοπλόους. Η νέα αυτή μόδα κωπηλασίας λόγο της ευκολίας να εκτελεστεί από τους περισσότερους  έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στους φίλους της καλής φυσικής κατάστασης. Η ανάγκη αυτή για συναγωνισμό έχει δημιουργήσει αγώνες σε όλο το κόσμο με αποκορύφωμα την ένταξη της κλειστής κωπηλασίας ακόμα και στα world games καθώς υπάρχουν ήδη παγκόσμια , ευρωπαϊκά και εθνικά πρωταθλήματα».