Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 ο Σγουρόπουλος

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 ο Σγουρόπουλος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) δημοσίευσε τις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 για αθλητές και αθλήτριες μέχρι 21 ετών.

Με βάση τον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης του Δεκεμβρίου στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία προσκάλεσε για το αγώνισμα του απλού 48 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες και, όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι και φέτος στη σχετική λίστα. Στη σειρά εμφανίζεται 41ος, ενώ στο τρέχον ranking list βρίσκεται στο νούμερο 65. Η διοργάνωση, που γίνεται για 3η χρονιά και σιγά-σιγά καθιερώνεται, θα διεξαχθεί στο Gondomar της Πορτογαλίας από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου. Ως έφηβος ο δις πρωταθλητής Ευρώπης ήταν παρών και στα δύο προηγούμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Under 21 κι εφόσον αγωνιστεί και στην ιβηρική χερσόνησο τότε θ’ αυξήσει το σερί στην πρώτη του πια χρονιά στην κατηγορία των Ελπίδων.

Ο μάξιμουμ αριθμός των συμμετοχών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 είναι 56 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Απλά, όπως είχε αποφασιστεί τον Σεπτέμβριο, στη συνεδρίαση της E.T.T.U. στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, προσκαλούνται οι 48, που είναι ψηλότερα στην ευρωπαϊκή κατάταξη και μετά επιλέγονται έως 8 για να λάβουν wild card. Για όσους και όσες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα υπάρχουν οι αναπληρωματικοί από τα ranking lists για να καλύψουν θέσεις.

Παραμονή των αγώνων θα διεξαχθεί η κλήρωση και για τα seeding θα υπολογιστεί ο τελευταίος πίνακας αξιολόγησης, που θα έχει δημοσιευτεί. Στο απλό τα 8 πρώτα φαβορί θα βρεθούν απευθείας στο στάδιο 2. Οι υπόλοιποι 48 αθλητές (αθλήτριες) θα περάσουν από την προκριματική διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει 12 γκρουπ. Οι δύο πρώτοι (πρώτες) από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 2. Εκεί θα σχηματιστούν 8 νέα γκρουπ με τους 24, που θα έχουν προχωρήσει από το στάδιο 1 και τα 8 φαβορί. Οι νικητές και οι 2οι (2ες) των γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 3 και το κυρίως ταμπλό.

Να σημειωθεί ότι στον πίνακα αξιολόγησης Under 21 βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και μάλιστα ψηλότερα από τον Σγουρόπουλο, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι στις προσκλήσεις διότι με την έλευση του 2019 φεύγει από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Έζησε πάντως, τη σημαντική εμπειρία πέρσι στο Μινσκ, ενώ είχε προσκληθεί και στη διοργάνωση του 2017 και δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών». Να θυμίσουμε επίσης ότι στο εναρκτήριο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, στο Σότσι της Ρωσίας, είχε αγωνιστεί και η διεθνής νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου.