Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ LIFESTYLE Μία παράσταση για τον Πανναξιακό

Μία παράσταση για τον Πανναξιακό

Με πανέμορφες αθλήτριες και όχι μόνο γέμισε χθες το βράδυ το θέατρο «Χώρα» (Αμοργού 20). Ο Ναξιώτης καταξιωμένος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου θέλοντας να στηρίξει την ομάδα βόλεϊ του νησιού του, τον Πανναξιακό, πρόσφερε τα έσοδα από την τελευταία παράσταση «Στα Ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα Ξένος» για την ενίσχυση του συλλόγου. 

Στην τελευταία παράσταση που σημειώθηκε sold-out  εισιτηρίων το «παρών» έδωσαν οι αθλήτριες και το προπονητικό τιμ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες Κατερίνα Μονογιού και άλλοι πολλοί φίλοι του συλλόγου.  

Το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και αφηγείται την ιστορία ενός μετανάστη. Η δράση τοποθετείται στη Γερμανία τη δεκαετία του ’60. Οι θεατές μέσα από τις ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών βίωσαν τα προβλήματα της Ελλάδος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ύπαιθρο κατεστραμμένη, τον φόβο να κυριαρχεί στις πόλεις κλπ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η απόφαση χιλιάδων Ελλήνων να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στη Γερμανία. 

Πρωταγωνιστής της παράστασης ήταν ένας τέτοιος νέος ο Στάμος, ο οποίος με «γέφυρα» τα τραγούδια του Καζαντζίδη θα γνωριστεί με άλλους μετανάστες που ζουν σε ανάλογες συνθήκες.

Η πολιτευτής Κατερίνα Μονογιού με συντελεστές της παράστασης